-14 °C Stjørdal, NO
28/11/2021

Nå blir det mer teater i fjæra: – Vi håper og tror folk vil sette pris på denne opplevelsen

Mange unge, lokale talenter spiller viktige roller under forestillingen

Lina Emilie Bakkemyr spiller også i år hovedrollen som Aretha. Foto: Yggdrasil Teater Lina Emilie Bakkemyr spiller også i år hovedrollen som Aretha. Foto: Yggdrasil Teater

Alle teaterinteresserte kan sette av en kveld i høstferien til Yggdrasil-teaterets oppsetning ”Legenden om Aretha fra Skierde” i Storvika.

Det er Thorunn Wikdahl som har laget teateroppsetningen, og hun er også regissør, dramatiker og produsent for forestillingene som skal foregå fra 9. oktober og hele høstferien.

– Vi håper og tror at stjørdalingene vil sette stor pris på denne familieopplevelsen i Storvika til høsten, når pandemien er overstått og alle er vaksinerte, sier Wikdahl.

Lokal hovedrolleinnehaver

Mange unge talenter fra Stjørdal spiller viktige roller under forestillingen. Lina Emilie Bakkemyr fra Skatval er hovedrolleinnehaver i rollen som ”Aretha”, og deler på oppgaven sammen med Thora Sofie Matheson Solberg, som måtte trekke seg i fjor.

– De spiller halvparten av forestillingene hver. Dette er egentlig for at de skal få mer fritid i høstferien, da det er en enormt krevende rolle, både fysisk og tekstmessig, sier hun.

Stjørdalingen Renate Saur spiller ”Njorun”, og deltar også i år med flammedans. Foto: Yggdrasil Teater
Stjørdalingen Renate Saur spiller ”Njorun”, og deltar også i år med flammedans. Foto: Yggdrasil Teater

Det er karakteren Aretha som bærer hele stykket.

– Med god hjelp av sine medspillere selvfølgelig. I tillegg vil publikum igjen i år få oppleve mange lokale aktører på scenen fra blant annet taekwondo, kulturskolen og klatreklubben. Jeg har lyst til å trekke frem Renate Saur fra Stjørdal i rollen som ”Njorun”, som også i år deltar med flammedans, sier Wikdahl.

I tillegg er det mange stjørdalinger som kommer til å dra kjensel på de andre lokale ungdomsskuespillerne som Marion Ovidt, Selma Hongxiao Andersen Klefsås og Olivia Selvåg Husby.

Fantasiverden

Yggdrasil er en forestilling influert av østlig og vestlig popkultur, hvor gammel norsk og asiatisk kultur møter vår tid. Det er en familieforestilling med mye musikk, bevegelse, kamp og dans i en spennende fortelling om Arethas dramatiske reise gjennom et eventyrlandskap hvor virkelighet og fantasi blandes.

Historien om Aretha og hele hendelsesforløpet i forestillingen er nyskrevet dramatikk, forestillingen er altså ikke gjenskapte hendelser fra norrøn mytologi.

– Dette er Norges eneste historiske spel for barn og ungdom, Norges første spel i fantasysjangeren og Norges eneste spel med en karakter som snakker åarjelsaemien (sørsamisk). Dette er en opplevelse for barn og ungdom som varer lenge etter lyskasterne slukkes etter forestilling, når høstmørket har lagt seg over Storvika, med Trondheim lysende opp som et fyrtårn ute i fjorden for videre dikting og fantasi, sier Wikdahl.

Først til mølla

Billettsalget startet allerede fredag, og koronapandemien gjør det hele litt spennende. I utgangspunktet er det plass til 500 på hver forestilling.

– Hvis myndighetene bestemmer at kun 200 får se forestillingen, så er det de første 200 som kjøpte billett til den valgte datoen som får delta. Hvis smittevernreglene tilsier et høyere antall publikummere, så slipper vi flere billetter. Budskapet er egentlig ganske enkelt, først til mølla…, sier regissøren.

Les forrige sak:
Mann anmeldt etter å ha fyllekjørt og krasjet bilen

Ble anmeldt etter nattens hendelse

Close