4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Nå strammes det kraftig inn

– Ikke dra på besøk til hverandre

Ordfører Ivar Vigdenes Foto: Frank Skaufel

Hjemmekontor, ikke besøke hverandre og fest og andre arrangement avlyses. Det er noen av tiltakene som kommuneledelsen innfører i Stjørdal.

Onsdag klokken 14.00 ble det holdt pressekonferanse om covid-19 situasjonen i Stjørdal. Her kom Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes med klare oppfordringer til lokalsamfunnet.

Har kontroll

– Vi har kontroll, men smitten har økt og konsekvensene kan være store samfunnsmessig. Dit ønsker vi ikke og komme, begynte Vigdenes.

De siste dagene har det blitt registrert 10 smittetilfeller av covid-19 i Stjørdal. Nå mener ordføreren at vi alle må ta innover oss situasjonen. Ved dette mener han at vi nå må finne oss i å delta i en tidsreise tilbake til mars.

– I dagene fremover må vi gjennomføre en ni-dagers dugnad, sier han videre.

Les også: Stenger bosentrene 

Dette er oppfordringene i ni dager fremover:
  • Send barna i skole og barnehage
  • Om muligheten er der, ta hjemmekontor
  • Ikke gå på besøk til hverandre
  • Fest og andre arrangement avlyses
  • Unngå kollektiv trafikk hvis det er mulig, om ikke bruk munnbind
  • Oppfordrer alle til å lage liste over alle de har møtt siden 30. oktober og fremover
  • Skjermer barneidretten, mens all voksenidrett bør avlyses eller flyttes

Videre presiserer Vigdenes at spesielt eldre må ta dette på alvor.

– Det er for deres helse vi oppfordrer alle til å legge begrensninger  på seg selv, samtidig som vi ønsker å ivareta jobb og verdiskapning i samfunnet.

Stenger rådhuset

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan fortalte at smittesporingsteamet har jobbet dag og natt den siste tiden for å oppnå kontroll på situasjonen. Nå har de av sikkerhetsgrunner, bestemt at rådhuset stenger frem til 13. november.

– Vi jobber systematisk etter plan og skal ikke gi oss. Vi har bestemt å stenge rådhuset for en periode, for å ta del i denne ni-dagers dugnaden, forklarer han.

Les også: Utelukker ikke hjemmeskole 

Videre råder han til at personer tar kontakt med saksbehandlere i tiden rådhuset holder stengt.

300 i karantene

Da kommuneoverlege, Leif Edvard Vonen overtok ordet fortalte han at de jobber hele tiden med å begrense smitten. De jobber konstant med å unngå en nedstengning som ikke er nødvendig i forhold til omfanget.

– Når det er skoler og barnehager, gir det store ringvirkninger. Det å stenge barnehagen i Lånke har vært nødvendig for å få oversikt. Det er nå satt 200 til 300 personer i karantene, sier han.

Les også: Rødt nivå på skoler 

Videre forklarer han at mange tester seg for tiden, noe som også fører til forsinkelser i prøvesvar.

– Det er mye press på testing og helsetjenesten nå. Det er viktig å minnes at de som er smittet er akkurat som deg og meg. Alle er nøye, men totalen av sosiale treff er for høy, forklarer han videre.

Treningssenter i grenseland

Under pressekonferansen stilte Stjørdals-Nytt spørsmål rundt hvordan dette kan påvirke treningssentrene i kommunen. Her svarte Vonen følgende:

– Vi oppfordrer til to-metersavstand. Vi har nevnt arrangement fordi det samler mye folk. Treningssenter er akkurat i grenseland. Det vi oppfordrer til er at folk ikke deltar på noe som er unødvendig, sier han og fortsetter:

– Synet på hva som er nødvendig er forskjellig. Det viktigste vil være at ungene får fortsette å delta, fremfor de voksne, uttaler han avslutningsvis.

Les forrige sak:
Åtte bilister fikk forelegg etter kontroll på E14

Fartskontroll på E14 resulterte i flere forelegg

Close