10 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

– Nå blir det to dager på sofaen

Den nye langrennshelten hviler og ser Tour de Ski i reprise

TETT PÅ VERDENSTOPPEN: Jan Thomas Jenssen ble kalt inn som reserve til Tour de Ski. Den muligheten grep hommelvikingen behørig. (Arkivfoto: Arne Brunes)

– Nå blir det to dager på sofaen.

– Jeg visste det kom til å bli tøft, men at det var så utrolig hardt for kroppen, – det trodde jeg ikke.
Det er tirsdag formiddag når Jan Thomas Jenssen tar telefonen. Mandag var kroppen så maltraktert og utslitt at han fryktet at det var en sykdom på gang. Men tirsdag morgen var han frisk og rask, bare fryktelig sliten.
– Ja, nå blir det to dager på straken her. Det blir sofaliv. Akkurat nå ser jeg gjennom rennene fra Tour de Ski på TV, sier Jenssen.
En 7. plass på klassisk sprint og en 8. plass på den første etappen var til og med i overkant av 23-åringens forventninger på forhånd.
– Jeg hadde et håp om en plass inne blant de ti beste på en etappe. Da den kom allerede på den første etappen kunne jeg stresse ned og senke skuldrene.
Han endte på en 18. plass i sammendraget etter å ha slitt seg opp monsterbakken på 16. beste tid søndag.
– Jeg hadde aldri gått den før og ingenting å forholde meg til, så jeg gikk på med friskt mot. Det tror jeg var like greit. Jeg forsøkte å ta sving for sving og det gikk rimelig greit, sier Jenssen, som hadde en aldri så liten spesialoppgave med å få Johannes Høsflot Klæbo trygt til toppen av bakken så fort som mulig. I de siste motbakkene var hommelvikingen hakket hvassere enn tredjemann i sammendraget, som kom i mål ti sekunder etter Jenssen.
Nå blir det to uker med restitusjon, kanskje Norgescup neste helg, men med NM i Drammen som det store nære målet i slutten av januar.
– Så har jeg jo satt meg et veldig hårete mål om å få være med på SkiTour fra Östersund til Trondheim i februar.
– Det oppleves kanskje ikke like hårete nå som for noen måneder siden?
– Nei, jeg håper ikke det. Jeg har iallfall vist at jeg ikke dummer meg ut mot de aller beste, sier Jan Thomas Jenssen.

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Les forrige sak:
MILJØBEVISSTE KOKKER: De deltar som kokkespirer i en klimasmart matkonkurranse. To elever fra hver av de tre 6.-klassene fra Fosslia skole som gleder seg til å konkurrere sammen med sine lærere er. Fra venstre: Lærer Elisabeth Lind, Fride Linaker 6C, Amalie Andersen-Bjerkaas 6C, Oline Korsnes Grønseth 6B, Magnus Thomassen 6B, Theo Rødsjø 6A, lærer Robert Skrede og Therese Tronseth 6A.
Kokkespirer lager klimasmart mat

Elever ved Fosslia skole deltar i nasjonal matkonkurranse

Close