12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Nå blir det tryggere for skoleelevene

750 meter med ny gang- og sykkelveg åpnet

Fra venstre: Prosjektleder i Statens vegvesen, Hilde Flåen, nestleder i hovedutvalg veg i Trøndelag fylkeskommune Jan Inge Kaspersen, ordfører i Frosta kommune, Trine Haug, åpner ny gang- og sykkelveg mellom Frostahallen og Frosta skole. (Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen) Fra venstre: Prosjektleder i Statens vegvesen, Hilde Flåen, nestleder i hovedutvalg veg i Trøndelag fylkeskommune Jan Inge Kaspersen, ordfører i Frosta kommune, Trine Haug, åpner ny gang- og sykkelveg mellom Frostahallen og Frosta skole. (Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen)

Elevene ved Frosta skole får en tryggere vei til skole. En 750 meter lang gang- og sykkelveg mellom Frosta skole og Frostahallen er åpnet.

– Første spadetak på prosjektet ble tatt på nyåret 2018, og nå er vegen klar til bruk, forteller kommunikasjonsrådgiver Nina Kjeøy i Statens vegvesen.

Halvveis langs den nye gang- og sykkelvegen er det montert en benk som er et fint utsiktspunkt. Under åpningen ble det servert kaffe og kaffebrød og saft (Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen)
Halvveis langs den nye gang- og sykkelvegen er det montert en benk som er et fint utsiktspunkt. Under åpningen ble det servert kaffe og kaffebrød og saft
(Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen)

Det var nestleder for hovedutvalg i veg i Trøndelag fylkeskommune, Jan Inge Kaspersen som sto for den offisielle åpningen sammen med ordfører Trine Haug.

Den 750 meter lange gang- og sykkelvegen er tre meter bred og er «forsynt» med veglys. I tillegg er det etablert veglys langs fylkesveg 6828, opphøyd gangfelt ved skolen og ekstra belysning der. Det er også laget en hvileplass halvveis med benk og strålende utsikt.

Musikken under åpningen sto "Klang" og Frosta musikkorps for. (Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen)
Musikken under åpningen sto «Klang» og Frosta musikkorps for. (Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen)

Det er Trøndelag fylkeskommune som eier fylkesvegene og som har bevilget penger til dette prosjektet. Frosta kommune bidrar med en fjerdedel av finansieringen. Statens vegvesen har utført arbeidet på oppdrag fra Trøndelag fylkeskommune.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Nærmer seg 5.000 påmeldte

Håper på færre frafall enn tidligere med ny betalingsordning

Close