4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Nå blir det ukentlige konserter igjen

I november er Charlotte Audestad spikret inn på programmet til Søndre Kulturhjørne. Hun har spilt i det intime lokalet tre ganger tidligere, og har holdt det som Sakshaug kaller en av de virkelig sterke konsertene. I november er Charlotte Audestad spikret inn på programmet til Søndre Kulturhjørne. Hun har spilt i det intime lokalet tre ganger tidligere, og har holdt det som Sakshaug kaller en av de virkelig sterke konsertene.

Endelig kan de tilby ukentlige konsertopplevelser igjen. Her er deler av høstens stjernespekka program ved Søndre Kulturhjørne.

Etter at regjeringen besluttet å gjenåpne Norge, kan kulturtørste nordmenn endelig nyte arrangementer og konserter for fullt igjen.

En aktør som synes det, var godt å få den endelige beskjeden er Jan Sakshaug ved Søndre Kulturhjørne. Han avslører at de allerede har spikret et variert og stjernespekket program med aktører utøver høsten.

– Samtidig var det godt å ikke ha noe arrangement planlagt før nå på torsdag, slik at vi fikk tid til å forberede oss, i tillegg til å selge unna de ekstra billettene, sier Sakshaug.

Torsdagens konsert med trondheimsbandet Lun Aften, bestående av Trond Helge Johnsen, Skjalg Raaen, Jon Krogstad og Thomas Brodahl, er allerede utsolgt.

Neste torsdag kommer namdalsyndlingen Thomas Brøndbo til Søndre Kulturhjørne. Jan Sakshaug forteller at forrige gang han spilte, ble det fullt hus.
Neste torsdag kommer namdalsyndlingen Thomas Brøndbo til Søndre Kulturhjørne. Jan Sakshaug forteller at forrige gang han spilte, ble det fullt hus.
Hyggefaktor med Brøndbo

7. oktober kommer den folkekjære namsosartisten Thomas Brøndbo til Søndre Kulturhjørne. Per i dag er det enda noen billetter igjen, men Sakshaug tror ikke de blir liggende spesielt lenge.

– Thomas har vært her og spilt én gang tidligere, og da ble det fult hus, smiler Sakshaug.

Han beskriver Brøndbo som en fantastisk behagelig å høre på.

– Det er svært fin og lun musikk som er fantastisk behagelig å høre på. Det er en sjanger som passer de aller fleste. Det er høy hygge faktor, smiler han.

Grete Bogen Band og SKA-Frika

Deretter går det det slag i slag med konsertopplevelser hver torsdag utover høsten. Etter Brøndbo er det countryrockveteranen Grete Bogen Band som står for tur. Hun har lang fartstid innenfor den trønderske dansebandsjangeren, og er tidligere vokalist i Harlekin.

Uken etter, den 21. oktober, kommer det lokale ska, pop- og rockbandet SKA-Frika.

– Det er en veldig lokal og ung besetning med blåsere og fullt trykk. De har vært her tidligere, og det ble veldig populært, forteller Sakshaug.

Selv om Søndre i utgangspunktet har et voksent publikum, har SKA-Frika viste seg å ha god appell.

– Det er også en ypperlig anledning for det litt yngre publikummet til å oppleve stedet og scenen, sier Sakshaug.

Publikum fra hele fylket

Den 28. oktober er det klart for Blues Jam. Et konsept Søndre Kulturhjørne begynte med allerede før koronaen, og som raskt ble populært.

– Det er Hell Blues Festival som arrangerer, og er et åpenscene-konsept. Vi hadde det ganske mye tidligere, og det var alltid populært, forteller Sakshaug.

Videre forteller han at åpenscene-kveldene trakk folk i musikkmiljøet fra hele fylket. De har opplevd at noen har kjørt helt fra Røros og Tynset for å delta i arrangementet.

– Vanligvis er det et band som innleder, deretter er det åpen mikrofon, der hvem som helst kan komme og underholde mer eller mindre planlagt. Planen er å ha et slikt arrangement en gang i måneden, og det er en kjempemulighet for artister å få vist seg frem, forteller Sakshaug.

– Virkelig sterk konsertopplevelse

Den 4. november kommer det som Sakshaug beskriver som en av Norges store stemmer, nemlig Dance with a Stranger vokalist Øivind «Elg» Elgenes.

– Det begynner allerede å bli et bra forhåndssalg, og ser ut til å være et av arrangementene som folk virkelig vil sikre seg. Det lønner seg derfor å være tidlig ut med å bestille, sier han.

Torsdagen etter kommer Charlotte Audestad tilbake til Søndre Kulturhjørne for tredje gang, og Audestad har vist seg å være populær.

– Audestad er en av de virkelig sterke konsertene vi har hatt tidligere, og vil nok ikke bli noe dårligere denne gangen.

Sakshaug avslører også at de er i dialog i forbindelse med kommunens folkefest «Endelig jul».

Les forrige sak:
Motorsyklist dømt til fengsel for råkjøring

Close