16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Nå blir musikerne programledere

Kulturpersonligheter fyller «fritiden» med radio

Kjell Inge Brovoll (t.v.) og Terje Craig blir programledere i Nea Radio.

Koronaviruset har rammet kulturlivet hardt, ikke bare økonomisk men også når det gjelder å ha noe å ta seg til.

Kjell Inge Brovoll fra Stjørdal, som har drevet bluesfestivalen Blues in Hell i flere tiår, trør nå til og lager tre programmer i uka for Nea Radio. Det samme gjelder Terje Craig, en annen kulturstørrelse i kommunen, som blant annet driver platestudioet Craigtones. Han skal lage ett program i uka.

Begge to vil utelukkende spille norsk musikk. Brovoll tar for seg blues i Programmet «Kafé Norsk Blues», mens Craig favner bredere sjangermessig, men smalere geografisk, og holder seg til det trønderske i sitt program «Lydstreif gjennom Trøndelag».

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vi i Nea Radio har fått mye oppmerksomhet etter at vi besluttet å spille kun norsk musikk i den perioden den akutte fasen av koronakrisa står på. Tiltakene som settes inn har rammet kulturlivet i svært stor grad. Målet med aksjonen er å gi en symbolsk og synlig håndsrekning til kulturlivet vi alle er avhengige av for å kunne leve et litt mer hyggelig liv. Derfor velger vi at pengene fra Tono og Gramo heller skal gå i lomma på norske artister i denne perioden, sier journalist Anne Gundersen i Nea Radio.

Nea Radio er svært takknemlige for å se responsen som blant annet viser seg i bidragene på produksjonssiden.

– Dette fordi vi, som er svært få i redaksjonen, trenger den hjelpen vi kan få for å klare å fungere som beredskapsradio i denne perioden. I tillegg er det nesten rørende å se hvordan kulturlivet stiller opp. Flere som nå streamer konserter på forskjellige plattformer på internett, har også ytret ønske om å overføre disse også på våre nettsider. Det er noe vi jobber med å få på beina, sier Gundersen.

Les forrige sak:
200 bankkunder har søkt om avdragsfrihet

Setter ned renta for andre gang på en uke

Close