7 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Nå blir skisenteret enda mer attraktivt

Lenger rulleskiløype skal gi tidligere skiforhold

STORARBEID: I fire måneder har firmaet Erling Arnfinn Kvål jobbet med å utvide og utvikle rulleskitraseen på Selbuskogen. Nå nærmer det seg en ende. Fra venstre: Trond Kristian Sundbotten (i gravemaskinen), Erling Arnfinn Kvål, Per Røsseth og Mats Gøran Rønning. STORARBEID: I fire måneder har firmaet Erling Arnfinn Kvål jobbet med å utvide og utvikle rulleskitraseen på Selbuskogen. Nå nærmer det seg en ende. Fra venstre: Trond Kristian Sundbotten (i gravemaskinen), Erling Arnfinn Kvål, Per Røsseth og Mats Gøran Rønning.

I løpet av vinteren er en forlenget trasé av rulleskiløypa ved Selbuskogen Skisenter laget. Mandag morgen startet et stort dugnadsarbeid med utvidelse av snøproduksjonsanlegget.

– Den aller største fordelen er at vi får en enda lenger trasé som nå trenger bare to-tre centimeter med snø før vi kan starte prepareringen, sier Per Røsseth. Varaordføreren i Selbu er til daglig driftsleder ved Selbuskogen Skisenter, og ser at anlegget er i ferd med å ta nye, store steg.

Erfarne anleggsfolk

Maskinene fra firmaet Erling Arnfinn Kvål durer på ved skisenteret på Selbuskogen, – slik de har gjort helt siden midten av januar. En strålende vinter for anleggskarene har hjulpet godt til at arbeidene nå nærmer seg en ende.
– Vi har stort sett sprengt i hele den nye traseen, forteller sjefen sjøl Erling Arnfinn Kvål.
Hans arbeidsfolk vet hva de driver med i området for her har de hatt en grabb med i spillet helt fra 2008.
– For oss er det veldig bra å bruke noen som både kjenner området og som har gjort denne typen arbeid tidligere, sier Per Røsseth og skryter av maskinførerne til Kvål. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
MOTBAKKE: Det blir muligheter til å få opp pulsen i den nye løypa. Erling Arnfinn Kvål (fra venstre), Gjermund Kvål og Per Røsseth på traseen ned mot fylkesvegen.
MOTBAKKE: Det blir muligheter til å få opp pulsen i den nye løypa. Erling Arnfinn Kvål (fra venstre), Gjermund Kvål og Per Røsseth på traseen ned mot fylkesvegen.
4,5 kilometer

Den nye traseen kobler seg på den allerede etablerte løypa i retning nordvestover. Totalt er det cirka 1000 meter med ny trasé og ytterligere noen hundremetringer som skal asfalteres i den andre enden, slik at anlegget blir betydelig utvidet.
– Hele rulleskiløypa blir nå på cirka 4,5 kilometer med lys og snøproduksjonsanlegg hele veien, sier Per Røsseth.
– Traseen skal asfalteres i fem meters bredde. På den ene siden blir det turtrasé, mens det blir rom for snøscooter på den andre siden. Totalt er bredden på rulleskitraseen 12-13 meter, sier Erling Arnfinn Kvål.

Stor dugnad på gang

Mandag morgen var dugnadsmannskap på plass på Selbuskogen. Rør skal legges ut i hele den nye traseen for å kunne lage snø. En stor jobb skal gjøres, men mannskapene stiller villig vekk.
– Det er dugnadslag på plass fra åtte om morgenen til åtte om kvelden iallfall hele denne uka. Det er eierklubbene som stiller på denne jobben, sier Per Røsseth.
Men selv om lys- og snøproduksjonsanlegget kommer på plass, og traseen snart skal stå ferdig blir det først neste år at den blir helt komplett.
– Massene skal få ligge sånn i år, for de kan nemlig flytte litt på seg etter hvert. Det betyr asfaltering her neste vår eller sommer, sier Erling Arnfinn Kvål.

Ny vei

Samtidig med at rulleskiløypa forlenges og utbedres gjøres det også andre forbedringer ved skisenteret.
– Vi skal lage ny vei inn til parkeringsplassen fra vest. Den følger den gamle Selbuveien fra den nedre parkeringsplassen og opp til området ved dagens bom, sier Kvål.
Erfaringene er nemlig at ved store utfartsdager og arrangement kan trafikken bli stående i stampe ved inn- og utkjøring til senteret. Og med de nye investeringene på cirka 11 millioner kroner regner Røsseth med at det blir enda flere som tar turen til Selbuskogen.
– Når det er lite snø på de andre skianleggene i regionen strømmer det folk til Selbuskogen. Mange klubber flytter både treninger og renn hit. I tillegg er det mange trimmere som kommer, sier Røsseth. Om ikke altfor lenge kan han tilby tidlig snø i enda lenger løyper enn tidligere.
– Nå har vi også fått produkter som gjør at vi kan produsere snø på høyere temperaturer enn tidligere. Antakelig kan vi begynne å lage snø når gradestokken viser to minusgrader etter hvert, sier Per Røsseth.

Les forrige sak:
Ordfører Ivar Vigdenes takker general manager Robert Lönneblad for den nye forbindelsen Værnes-Helsinki.
Åpnet ny direkterute fra Værnes

Nå kan du fly direkte til den finske hovedstaden

Close