1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Nå blir veien mye tryggere

«Benker ut» svingen ved Øybergkammen

«LATERE» SVING: 705´en benkes ut ved Øybergkammen, noe som gjør det tryggere både for myke og harde trafikanter.

Øybergkammen har vært en ekkel del av fylkesveg 705 i Innbygda i Selbu. Nå er den i ferd med å bli tryggere.

På ordførerkontoret i Selbu sitter Ole Morten Balstad og er fornøyd med at det pågår utbedringsarbeid flere steder på den stadig mer trafikkerte fylkesvegen som går gjennom bygda.
– Øybergkammen får en «latere» sving, og det er sannelig bra. Her har det vært mange ulykker, flere svært alvorlige også, så det blir godt å få ferdig. I tillegg er utbedringsarbeid på gang like sør for Frigården, altså på Stjørdals-sida, men dette er også bra for selbygger og alle som ferdes til og fra Neadalen, sier Balstad.

Stadig mer trafikk

Selbu-ordføreren er klar på at det har vært en betydelig trafikkøkning på 705 i Selbu i løpet av noen år.
– Ikke minst har det vært en stor økning i gjennomgangstrafikken. På sin tur gjennom Norge er det mange som velger å ta denne ruten iallfall i en av retningene. Det merker vi. Så har vi også mye tungtrafikk og hyttetrafikk, som går rett gjennom hele kommunen, så alle trafikksikkerhetstiltak og utbedringsarbeider som gjøres er veldig kjærkomne, sier Ole Morten Balstad.

Viktigst mot Elvran

Den aller viktigste strekningen venter han fortsatt på, nemlig mellom Selbuskogen og Elvran. Balstad er sikker på at den kommer i nærmeste framtid, men at dette vil ha aller mest betydning for de regelmessige trafikantene til og fra Selbu.
– Det er ikke sånn at veien er håpløs dårlig, men dette vil virkelig lette mange for noen bekymringer. Det skal ikke så mange opprettinger til på den strekningen før det blir mye, mye bedre, sier Balstad.

Uten bom

Ordføreren i det mye omtalte «Lykkelandet» snakker ofte, og alltid, om bolyst og bokvalitet. Han treffer stadig mennesker som ønsker å bo landlig og med litt luft rundt seg i Selbu, blant annet på grunn av oppvekstvilkår. Det betyr også at en god del av dem dermed blir pendlere.
– Det er jo ikke langt verken til Stjørdal eller Trondheim fra Selbu, så det forstår jeg jo godt. Og på 705´en er det jo heller ikke noen bompenger, sier Ole Morten Balstad.

 

Les forrige sak:
Nå blir det bagasjeloppis igjen

- Ikke bare hjelper du naturen, men hyggelig blir det også

Close