11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Nå eier kommunen dette friluftsområdet

– Det er viktig at vi har enkle og tilrettelagte turmål nært der folk bor eller går på skole

Vimpelen er gått til topps på Tønsåsen batteri. Nå er området i kommunale eie.
Vimpelen er gått til topps på Tønsåsen batteri. Nå er området i kommunale eie.

Tønsåsen batteri i Lånke er nå kommunal friluftseiendom.

Selve kjøpet ble gjennomført like etter jul, men nå er konsesjon klar og skjøtet er på plass og tinglyst.

– Virkelig flott at Stjørdal kommune nå overtar eierskapet og dermed ansvaret for Tønsåsen. Jeg mener det er viktig at vi har enkle og tilrettelagte turmål nært der folk bor eller går på skole.  I så måte kan vi nå videreutvikle det mest tilgjengelige turmålet i Lånke, sier varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Vedtaket om å kjøpe eiendommen ble gjort for litt mer enn tolv år siden. Den gangen ble handelen stoppet blant annet fordi Forsvaret måtte gjøre noen interne avklaringer rundt framtidige behov. Men i fjor tok Forsvaret den endelige beslutningen om å selge eiendommen, og Stjørdals-politikerne sa i desember ja til å betale 95.000 kroner for Tønsåsen batteri.

– Velkommen til å ta i bruk området, sier bygartner Elin Aune, som lover at kommunens park- og idrettsavdeling vil jobbe med å skaffe finansiering til nødvendige oppgraderinger fremover.

Tønsåsen batteri ble bygd i årene 1899-1902. Grunnen til opprettelsen var økt spenning i forholdet med Sverige i forkant av unionsoppløsningen i 1905. Batteriets hovedretning er mot øst og er tenkt å hindre fremrykning nedover Stjørdalen.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Mange Selbu-ungdommer har tatt brattkort. Fra venstre: Jørgen Hatlen Hårstad, Erik Garberg, kursansvarlig Peder Iversen Garberg, Hege Lilletrøen Langseth og Maiken Wassether. Alle disse skal hjelpe til i klatrehallen.
Lørdag åpner den nye klatrehallen

Det meste er klart for høythengende åpning

Close