11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Nå er den nye klinikken klar til bruk

MUS har bygd nytt «legekontor» på to døgn – mandag klokka 12 skal driften være i gang

Lars Erik Saltrø (til venstre) og Fredrik Holmen fra MUS har stått bak «byggingen» av den nye luftveispoliklinikken. Legevaktleder Unni Røkke (til høyre) ser fram til at den åpnes mandag.

I løpet av drøyt to døgn er det bygd et helt nytt «legekontor» ved legevakta i Stjørdal. Fem brakker utgjør den nye luftveispoliklinikken som skal åpne dørene mandag klokka 12.

– Her skal vi undersøke pasienter med luftveisinfeksjoner. Klinikken skal gjøre en legevurdering for å avklare om det kan være koronavirus eller om det er en annen type luftveisinfeksjon. , sier legevaktleder Unni Røkke.

Den nye luftveispoliklinikken, som er plassert på parkeringsplassen utenfor Værnesregionen legevakt, opprettes for å avlaste nettopp legevakten og legekontorene.

– Men ingen kan bare møte opp her for en konsultasjon. Alle som kommer hit skal henvises enten fra legevakt eller fra fastlege, understreker Unni Røkke.

Luftveispoliklinikken vil bli bemannet med en lege, en sykepleier og en legesekretær.

«Byggingen» av poliklinikken startet fredag og i løpet av et par intense døgn har Fredrik Holmen og hans firma MUS (Maskinutleie Stjørdal) fått rigget alt slik kommunen ønsket det.

– Det er fem brakker som er satt sammen, med to innganger. En av disse er for såkalt «ren sone», sier Holmen. Alle brakkene har også undertrykk, ifølge Holmen, som har hatt fire-fem personer stort sett i arbeid i to døgn for å få gjort alt klart til kommunen «overtok» bygget søndag klokka 17. Utover søndagskvelden og mandag formiddag skal kontorene og rommene innredes både med møbler og nødvendig lege- og smittevernsutstyr.

Legevaktlederen ser fram til å få den nye poliklinikken på plass. Det kan foretas testing av koronavirus inne i den nye klinikken, men i tillegg skal den allerede etablerte «sikkerhetsvogna» som står på området også brukes. Teltet som ble brukt til testing de første dagene er ikke lenger i bruk til det formålet.

– Dette gjør vi for å avhjelpe situasjonen, og vi skal hele tiden tilpasse oss situasjonen og sørge for at dette fungerer best mulig for våre pasienter, sier leder for Værnesregionen legevakt Unni Røkke.

Den nye luftveispoliklinikken skal i utgangspunktet være åpen mellom klokka 12 og 22.

Les forrige sak:
Stor økning i antall smittede i Åre

Har stengt alle afterski og nattklubber

Close