17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Nå er det ingen som får satt førstedosen

Kun andredoser av koronavaksinen blir for tiden satt i Stjørdal

Avdelingsleder ved Stjørdal Helsestasjon Sissel Staven Humstad (t.v) og vaksinekoordinator Stina Mostervik.

Kun andredoser av koronavaksinen blir for tiden satt i Stjørdal.

– Det går smått om senn, og vi har ikke kommet så langt på listen. Vi holder fortsatt på med 1940-årgangen. Det har ikke akkurat rydd inn med doser, sier Stina Mostervik, leder for vaksineringen i Stjørdal kommune.

Etter denne uken er det satt 2222 doser i Stjørdal, og kun 750 personer har fått begge dosene. Denne og neste uke blir det kun satt andredoser, og det betyr at ingen nye doser blir satt til gruppen som er 75 år eller eldre.

– Det er en liten nedtur at vi ikke får satt flere førstedoser, sier hun.

Ny vaksine

Ett lyspunkt er det likevel. Astra Zenica-vaksinen er omsider kommet i omløp, og Stjørdal fikk denne uken den første ladningen på 200 doser som går til helsepersonell. Neste kommer det 100 nye doser av samme vaksine, som også går til folk som jobber i helsevesenet.

De eldre i Stjørdal vil fortsatt få Pfizer-vaksinen, som kommunen har holdt på å sette i snart to måneder. Både Mostervik og Sissel Staven Humstad, leder for Helsestasjonen, tror likevel på bedre tider.

– Vi tror vi er inne i de siste ukene med så lave leveranser av vaksiner. Vi fikk nylig et informasjonsskriv som fortalte oss at vi i løpet av mars kommer til å få langt flere vaksinedoser, sier Humstad, som understreker at alle doser som kommer til Stjørdal blir satt.

Svindelforsøk

Som alltid når det finnes attraktive gjenstander på markedet, dukker det opp uærlige sjeler. Kommunen går nå ut og advarer folk mot svindelforsøk.

– Husk at vaksinen er gratis, og ingen skal betale. Hvis man får en sms eller en e-post om vaksine og man får beskjed om å betale, da er det svindel og man skal ikke svare. Fremover vil alle motta en sms med beskjed om vaksinetime, og så må brukeren bekrefte oppmøtet via helsenorge sine nettsider. Vi oppfordrer alle til å opprette en bruker på helsenorge.no, sier Humstad og Mostervik.

Les forrige sak:
BDO-lekene utsatt

Anleggarbeidet stoppet opp på grunn av været

Close