-1 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Nå er det på tide å ”Snakk om det!”

Fra venstre: Maria Aurora Johansen, Eirin Thorsdalen, Marte Furnes og Mathilde Lien. Stine Teigen og Kristina Mersland var ikke tilstede da bildet ble tatt.


Med seg har de representanter fra Mental Helse Ungdom, DPS Stjørdal, Ottar Bjerkeset, lege og spesialist innen psykiatri, og ungdommer med sterke historier fra en tid de har hatt det svært vanskelig på ulike måter. Etter engasjerende og lærerike foredrag og historier vil publikum sitte igjen med sterke inntrykk. Mot slutten åpnes det for diskusjon med deres debattpanel, bestående av de foredragsholderne som har vært på scenen. Det vil også bli pause med lett servering, og mulighet for å stille anonyme spørsmål.

 

Åshild Mundal er aktuell med ny plate som ble sluppet tidligere i høst, og kommer til Stjørdal kino denne kvelden. Platen, med navnet ”Fritt Fall” har fått gode kritikker, og hun kommer til å spille låter med relevant budskap fra denne.

 

– Vi ønsker med denne kvelden å skape åpenhet omkring temaet psykisk helse, sier Maria Aurora Johansen i Positive Future. – Dette er et tema som for mange kan være vanskelig å snakke om. Ungdomstiden er en tid preget av sterke følelser og ulike forventninger som kan bidra til at de aller fleste kan ha tanker og følelser som i perioder er vanskelig. Vi vil derfor øke kunnskapen omkring ungdom og psykisk helse og gjennom historiene vise at man ikke er den eneste som har det vanskelig.

 

Positive Future er en ungdomsorganisasjon med base i Stjørdal, som blant annet har jobbet med medieprosjekter i Sør-Afrika og Italia siden 2005. Navnet Positive Future kommer fra fokuset på de positive sider av livet, og organisasjonen ønsker å opplyse og styrke ungdom.

 

Med dette arrangementet i Stjørdal kino er det lokal ungdom som skal få mulighet til å øke sin kunnskap omkring ungdom og psykisk helse, og få et innblikk i de tilbudene som finnes i Stjørdal.

 

– Vi har nå veldig gjerne lyst til å gi noe tilbake til vårt eget lokalsamfunn som har vist oss så mye støtte i forbindelse med våre tidligere prosjekter. Vi har et ønske om at kinosalen skal fylles med ungdommer, i tillegg til de menneskene som er rundt ungdommen, deres foreldre, søsken eller venner. Vi mener det er svært viktig at psykisk helse ikke forblir et tabubelagt tema, og vårt ønske for denne kvelden er å skape åpenhet omkring teamet psykisk helse. Kanskje kan denne kvelden bidra til at et menneske får det bedre? Som medmennesker har vi alle et ansvar, avslutter Maria. – Vi må tørre å snakke om psykisk helse og vi må tørre å bry oss når vi ser at noen rundt oss har det vanskelig.

 

 


Les forrige sak:
Ida Ørn-aktuell

Ida forteller: -Det startet jo med at jeg har ambisjoner innen […]

Close