-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Nå er folkefesten i gang

Det var små nisser så langt øyet kunne se på torget torsdag ettermiddag, da barnehager fra hele kommunen markerte den offisielle åpningen av «Endelig jul i Stjørdal». Det var små nisser så langt øyet kunne se på torget torsdag ettermiddag, da barnehager fra hele kommunen markerte den offisielle åpningen av «Endelig jul i Stjørdal».

Flere hundre smånisser vandret ned til torget torsdag ettermiddag i det som trolig er Norges lengste små-nissetog. Nå er folkefeiringen offisielt i gang.

Torsdag markerte åpningen av den fire dagers lange folkefeiringen, og det var intet mindre enn hundrevis av barnehagebarn fra hele kommunen som sparket det hele i gang med det som trolig var Norges lengste nissetog.

Toget gikk fra Kimenparken til Sandgata og via Stokkanvegen, før de kom ut i Kjøpmannsgata og fortsatte ferden ned til Torget. Der ventet deilig lunsj og juleunderholdning av Opera Trøndelag.

Hver enkelt barnehage har fått tildelt sitt helt egne juletre som de har pyntet opp gaten med, og julegleden var sterkt til stedet på Torget torsdag ettermiddag.

Et fint juletre

En av barnehagene som deltok i nissetoget var Maurtua barnehage fra Lånke, som var travelt opptatt med å spise lunsjen sin da Stjørdals-Nytt møter dem. Noe som er velfortjent etter å ha deltatt i nissetoget.

Det var barnehagens eldste som fikk være med på denne markeringen, og alle barna kunne fortelle at de enten var fire eller fem år.

Maurtua barnehage deltok i nissetoget. Fra venstre: Vera, Jchanick, Runa, Victoria, Håkon, Johannes og Iris.
Maurtua barnehage deltok i nissetoget. Fra venstre: Vera, Janick, Runa, Victoria, Håkon, Johannes og Iris.

– Vi har fått Stratos, sier Håkon (5) og viser stolt frem sjokoladeplaten.

Håkon er på plass på torget sammen med Vera, Janick, Runa, Victoria, Johannes og Iris. De alle er enige om at det har vært gøy å være med på denne dagen.

– Vi har kjørt buss og gått langt nissetog i gågata. Så stoppet vi og da var det et juletre som det sto Maurtua barnehage på som begynte å lyse i alle farger. Det var veldig fint, forteller den ivrige gjengen.

Flere barnehager i kommunen deltok under nissetoget, og hadde fått hvert sitt tre de skulle pynte. Her ser du Kvislabakken barnehage sitt ferdig pyntede tre, til venstre ser du menighetsbarnehagen sitt.
Flere barnehager i kommunen deltok under nissetoget, og hadde fått hvert sitt tre de skulle pynte. Her ser du Kvislabakken barnehage sitt ferdig pyntede tre, til venstre ser du menighetsbarnehagen sitt.

Les forrige sak:
Storfangst under nattens kontroll: – Føreren hadde kun tatt seks minutters hvile

Close