10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Nå er hans parti størst i Stjørdal

Stor meningsmåling viser at Senterpartiet er større enn Arbeiderpartiet i Stjørdal

PÅ TRONEN: Senterpartiet og ordfører Ivar Vigdenes vokser videre i Stjørdal. Ordførerpartiet er nå det største partiet i Stjørdal på vår ferske meningsmåling. PÅ TRONEN: Senterpartiet og ordfører Ivar Vigdenes vokser videre i Stjørdal. Ordførerpartiet er nå det største partiet i Stjørdal på vår ferske meningsmåling.

Fersk meningsmåling gjør at ordfører Ivar Vigdenes smiler bredt. I følge tallene er Senterpartiet partiet med flest velgere i Stjørdal akkurat nå.

Hver tredje stjørdaling ville stemt på Senterpartiet dersom det hadde vært kommunevalg i dag. Det viser tall fra en meningsmåling som er gjennomført for Stjørdals-Nytt av Norfakta i dagene 3., 4. og 5. april. Totalt 602 personer i Stjørdal er spurt om hvilket parti de ville ha stemt på dersom det var kommunevalg i dag.

Med en oppslutning på 32,5 prosent er Senterpartiet størst i Stjørdal akkurat nå. Det er 5,2 prosentpoeng mer enn det historisk høye valgresultatet i 2015. Arbeiderpartiet får i samme måling en oppslutning på 32,2 prosent, og det er en nedgang fra forrige kommunevalg på 5,1 prosentpoeng.

– Jeg er nesten lamslått over disse tallene. Dette gir en ekstra boost, og er enormt inspirerende, sier Stjørdals-ordfører Ivar Vigdenes.

– Hvordan skal dere arbeide framover for å bli størst også på valgdagen?

– Det skal vi gjøre med den største valgkampinnsatsen noensinne, og særlig gjennom å profilere alle de flotte kandidatene vi har på vår liste. Aldri har vi hatt en så sterk liste, slår Vigdenes fast.

Klart borgerlig flertall

Dersom det hadde vært valg i dag ville Senterpartiet utvidet sin gruppe i kommunestyret fra 11 til 14 representanter. Arbeiderpartiet, som ved tidligere kommunevalg har vært Stjørdals klart største parti, ville mistet tre representanter fra 16 til 13.

Partiene som samarbeider om flertallet i Stjørdal i dag ville med resultatene fra denne meningsmålingen fått 23 representanter mot 21 i dag. Arbeiderpartiet, SV og Rødt ville fått 17 representanter, mens Venstre ut fra denne målingen ville mistet en av sine to representanter. Miljøpartiet De Grønne, som overtok Venstres plass i maktblokka tidligere i denne kommunestyreperioden, er i denne målingen ute av kommunestyret.

– Er det effekten av at de ble en del av ordførerens flertallskonstellasjon?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror det er noen feilmarginer som slår inn her, sier ordfører Vigdenes, som tok MDG inn i flertallsvarmen da Venstre ville ut.

Gir partiet æren

Tydelig og troverdig. Det er stikkordene Ivar Vigdenes bruker når han skal beskrive det han mener er årsakene til den store framgangen for Senterpartiet.

– Det er bedre at andre enn meg bedømmer hva som er årsakene til disse overveldende tallene, men hvis jeg selv skal få si noe er det at vi framstår tydelige og troverdige. Vi ønsker å ta hele kommunen i bruk, bygge en by i sentrum, og det uten eiendomsskatt, sier Vigdenes som banket inn nettopp dette budskapet i forrige valgkamp.

– Hvor mye av framgangen her er en «Ivar-effekt»?

– Dette er partiet sin fortjeneste. Vi har en politikk som viser seg å fungere. I tillegg er jeg glad for å se at våre samarbeidspartier også får gode tall, sier Vigdenes.

Lyst til å bli størst

Det er temmelig nøyaktig fem måneder til årets kommunevalg. Ordfører Vigdenes kommer ikke med noe konkret valgresultat han vil være fornøyd med, men innrømmer én ting:

– På ett eller annet tidspunkt har vi lyst til å bli Stjørdals største parti. Om det blir ved høstens valg, eller senere, får så være, men det er et ønske vi har.

Resultatene (i parentes utvikling fra kommunevalget i 2015):
Arbeiderpartiet: 32,2 (- 5,1)
Fremskrittspartiet: 3,9 (- 1,5)
Høyre: 15,3 (+ 0,6)
Kristelig Folkeparti: 2,7 (- 0,6)
Miljøpartiet De Grønne: 1,4 (- 1,7)
Rødt: 4,1 (+ 2,2)
Senterpartiet: 32,5 (+ 5,2)
SV: 4,5 (+ 1,3)
Venstre: 2,9 (- 1,0)
Andre: 0,6

Slik ville kommunestyrets sammensetning blitt i dag (i parentes utvikling fra inneværende periode):
Arbeiderpartiet: 13 (- 3)
Fremskrittspartiet: 2 (0)
Høyre: 6 (0)
Kristelig Folkeparti: 1 (0)
Miljøpartiet De Grønne: 0 (- 1)
Rødt: 2 (+ 1)
Senterpartiet: 14 (+ 3)
SV: 2 (+ 1)
Venstre: 1 (- 1)

Les forrige sak:
MØTER HYTTEFOLKET: Varabrannsjef og leder i forebyggende avdeling i Stjørdal brann- og redningstjeneste Ole Johan Kiplesund (t.v.) og branninspektør Tor Buan er opptatt av brannsikkerheten i hytter bare dager før påskehøytiden.
Tar ofte lenger tid å komme fram til hyttebranner

Nå setter brannvesenet fokus på brannsikkerheten i hyttene

Close