-8 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Nå er klassene løst fra karantenen

Nå skal flere klasser tilbake på skolebenken

Halsen barneskole

Gledelige nyheter fra Stokkan ungdomsskole og Halsen barneskole. Nå skal flere klasser tilbake på skolebenken.

– Alle elever og ansatte i karantene knyttet til de to klassene med smitte, har testet negativt. Jeg tillater meg et lite hurra på bakgrunn av dette, skriver rektor Torbjørn Morset Størseth, i en melding til foreldre og elever onsdag kveld.

En 10. klasse fortsatt i karantene

Én klasse på 8. trinn og én klasse på 10. trinn er løst fra sine karantener i løpet av dagen, og vil være tilbake på skolen i løpet av torsdag.

– Én klasse på 8 trinn blir værende i karantene til og med mandag, og én klasse på 10. trinn blir værende i karantene til og med søndag. Selv om alle nå har testet negativt, gjelder reglene for karantene som før; nærkontakter til smittet skal utholde hele karantenen sin. Elever som bor sammen med en nærkontakt til en smittet skal være i karantene like lenge som nærkontakten, skriver rektoren.

– Begynner å se enden

Størseth tror nå på lysere tider.

– Selv om vi fortsatt ikke er helt i mål med dette smitteutbruddet på skolen, så begynner vi nå å se enden på det. Jeg vil derfor benytte anledningen til å rette en stor takk til både elever, foreldre og ansatte for innsatsen alle har lagt ned frem til nå, skriver rektoren.

Får inn negative svar

Også på Halsen barneskole skal flere elever tilbake på skolen torsdag.

– Etter gårdagens massetesting begynner vi nå å få inn negative testsvar på ansatte som har vært nærkontakter til smittet. Disse må fortsatt være i karantene til og med mandag 18. januar, men flere av klassene som er satt i karantene på grunn av nærkontakter kan nå løses fra karantene, skriver rektor Jørn Konradsen, i en melding til foreldrene onsdag kveld.

Smittevernteamet jobber nå med å få oversikt over elevgruppen som nylig har blitt testet.

– Fortsatt venter vi på noen testsvar, men det som er sikkert så langt er at førstetrinn, andretrinn, tredjetrinn og 7.trinn løses fra karantene nå på grunn av at nærkontakten(e) som satte disse klassene i karantene har testet negativt, skriver rektoren.

Dermed blir det skole for første- og andretrinn torsdag og fredag, mens 7.trinn får hjemmeskole både torsdag og fredag.

– Det blir SFO for første- og andretrinn etter skoletid torsdag og fredag, men det blir ikke morgen-SFO Tredjetrinn får fortsatt hjemmeskole torsdag, men vi jobber for å få tatt imot tredjetrinn fra fredag, skriver Konradsen.

Les forrige sak:
Gytis Rakauskas (t.v.) og sønnen Arnas har vært med på en eventyrlig reise fra 2004 og frem til i dag.
– Det er et eventyr

Gytis Rakauskas (48) startet sin bedrift i en garasje - nå har han 11 ansatte

Close