-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Mandag ble to personer bekreftet smittet. Nå er de andre prøvesvarene klare

Leter fortsatt etter smittekilde

Kommuneoverlege Leif E. Muruvik Vonen

Alle koronaprøvene var negative.

Det bekrefter kommuneoverlege, Leif Edvard Vonen til Stjørdals-Nytt tirsdag formiddag.

To nye smittetilfeller

Mandag kveld gikk kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen og kommunedirektør Tor Jakob Reitan ut i en pressemelding og forklarte at det hadde blitt registrert to nye smittetilfeller i Stjørdal.

Det ene tilfellet gjelder innreise fra utland og vedkommende skal nå være i karantene. Det andre tilfellet skal ifølge pressemeldingen være mer lokalt, og det var her nærkontakter ble satt i karantene og testet.

Nå er prøvesvarene klare.

Alle prøvesvar var negativt

Like rundt klokken 14.21 kunne kommuneoverlegen bekrefte at de tre prøvene var negative.

– Vi har det siste døgnet drevet aktiv smittesporing og testet en rekke nærkontakter av smittet person på Stjørdal. Ingen av nærkontaktene har testet positiv, vi er derfor lettet og det gir oss en optimisme som vi vil dele med dere alle selv om smittesporing fortsatt pågår, forklarer Reitan og Vonen i en pressemelding senere tirsdag ettermiddag.

Nå fortetter imidlertid leting etter mulig smittekilde, som fremdeles skal være ukjent.

– Mye tyder på at smittetilfellet i går ikke har kilden i Trøndelag og mye tyder på at den smittede heller ikke har smittet noen i Trøndelag. Den smittede har vært på jobbreiser i Norge i og utenfor Trøndelag, men ikke i røde kommuner sørpå, og smittesporing pågår fortsatt, sier Reitan.

Det jobbes nå med å finne en hver mulig smittekilde i og utenfor Trøndelag som kan være relevant i forbindelsen med reisene.

– Ikke skapt smittesituasjon

Videre understreker de at mye tyder på at smitten ikke kommer fra Trøndelag og at vedkommende ikke har smittet noen i Trøndelag.

– Den nevnte festen i gårsdagens pressemelding har med stor sannsynlighet ikke skapt noen smittesituasjon, og det er også svært tilfredsstillende, forklarer de.

Per dags dato er det to registrerte smittetilfeller i Stjørdal.

Les forrige sak:
61 eiendommer ble solgt i mars. Én av dem gikk for over 7 millioner kroner

Her kan du se alle eiendomsoverdragelsene for mars

Close