4 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Nå er ryddedatoen klar

Rune Sagen (50) skal også i år koordinere strandryddedagen

Rune Sagen (50) fra Hell skal også denne våren koordinere ryddeaksjonen langs fjorden i Stjørdal. Rune Sagen (50) fra Hell skal også denne våren koordinere ryddeaksjonen langs fjorden i Stjørdal.

24. april skal avfall og plast som har kommet inn fjorden til strendene fjernes. Det ventes at over 400 personer stiller opp på Strandryddedagen langs fjorden i Stjørdal.

Helt siden 2013 har aksjonene med å rydde strendene pågått i kommunen. Frivillige har stilt opp hver vår for å rydde uønsket avfall i fjæresonen langs den ca. 30 kilometer lange fjordlinjen i Stjørdal.

De siste årene er aksjoner med rydding i tillegg gjennomført på fastlandet. Rune Sagen fra Hell blir også i år koordinator når strand og land skal ryddes rene.

– I år legges Ryddedagen til lørdag 24. april med fordeling av roder for lag og foreninger. Enkeltpersoner kan selvfølgelig delta, med oppmøte hos Stjørdal Båtforening hvor sekker blir utlevert, sier Rune Sagen.

Aksjonslederen vil skaffe en stor avfallscontainer som plasseres på båthavna, og Trondheimsfjord Båtutleie stiller med båter for organisering av hentetjenester for folk og avfall.

Startet med 90 kubikk avfall

De to første årene Strandryddedagen ble arrangert ble det ryddet hele 90 kubikk avfall fra fjæra langs fjorden i Stjørdal. Fra Billedholmene via sentrums møte med fjorden og rundt skatvalslandet ut til Fættenfjorden og grensa mot Levanger.

– Vi ser tydelig at arbeidet nytter. Kommunen har fått en mye renere strandsone til glede for fisk, dyreliv og ikke minst folk som ferdes langs fjorden. Uten den betydelige frivillige innsatsen hadde ikke dette vært mulig. Det er imponerende å oppleve hvor mange som hver vår stiller opp, sier Rune Sagen.

Bildekk og fiskekasser

– Hva er det folk finner langs strendene etter en høst og vintersesong?

– Vi har eksempler på funn av bildekk, fiskekasser i plast, brøytestikker, isopor, plastflasker, presenninger, og garnblåser. Det er også funnet frysere, kjøleskap og utrangerte båter i fjæra. Betydelige mengder er samlet og levert til godkjent mottak. Dette skal vi videreføre, men det er gledelig at det finnes langt mindre avfall langs strendene nå, sier Rune Sagen.

Det er ønskelig at rydding også gjennomføres på fastlandet i Stjørdal fra 24. april, legger han til.

Les forrige sak:
Andrine Bjørnås (foran), Mats Kjenes Sandvik og Hanna Bjerkestrand Mjøen (bak t.h.) i innspurten med å gjøre klar desserten til det celebre selskapet.
Imponerte ordføreren med mat laget av lokale delikatesser

Skoleelevene imponerte stort i kjøkkenet

Close