12 °C Stjørdal, NO
18/07/2019

Nå er Stjørdal arrangementsby nummer 1

Nytt nettsted etterlater ingen tvil

SATSER STORT: Ordfører Ivar Vigdenes og arrangementskoordinator Margit Elverum ønsker velkommen til arrangementsbyen Stjørdal. SATSER STORT: Ordfører Ivar Vigdenes og arrangementskoordinator Margit Elverum ønsker velkommen til arrangementsbyen Stjørdal.

Ordfører Ivar Vigdenes hadde tirsdag æren av å åpne nettstedet www.arrangementsby1.no.

Stjørdal har kjøpt domenet arrangementsby1, og vil dermed kunne kalle seg for nettopp det. Her ligger en stor ambisjon. Kommunestyret vedtok en handlingsplan for arrangementsbyen Stjørdal i november. Siden er det foretatt et intenst tverretatlig samarbeid der brannvesen og vegmyndigheter spiller en avgjørende rolle.

Margit Elverum er ansatt i 20 % stilling som arrangementskoordinator. Det er lagt til rette for innføring av CIM Event, som er et digitalt verktøy for arrangører og offentlige instanser. Kommunen har ambisjoner om å utarbeide en arrangørguide og en presentasjon av arrangørsteder.

I tillegg skal det planlegges og gjennomføres kurs innen tema knyttet til arrangement og sørge for deling av erfaring. Her vil det bli kartlagt og beskrevet behov og ønsker om utvikling av eksisterende og nye arrangørsteder. Det er viktig å legge til rette for bærekraftige arrangement i Stjørdal.

En videre utvikling krever aktiv deltakelse i regionale og grenseoverskridende utviklingsprosjekter innen tema arrangement. Det vil også bli arbeidet aktivt for etablering av nye studietilbud i regi av Nord Universitet innenfor arrangementsturisme.

Det er videre behov for samarbeid omkring tydeliggjøring av de ulike interessentenes rolle i forhold til fellestiltak i forbindelse med arrangement.

Coop Storlien artikkelnivå

Ordfører Ivar Vigdenes foretok den offisielle åpningen med henvisning til fjoråret som hadde LS 2018 og fem NM. I tillegg er Stjørdal eneste kommune med et årlig VM i rallycross.

Kultursjef Jarle Førde skrøt av samarbeidet som ligger bak.

– Det har vært en forbilledlig rask behandling. Vi må bruke tid på å markedsføre oss selv. Idretten er på hugget. Det er ikke mange kommuner som har kommet så langt på arrangement som Stjørdal!

Bjørn Bremseth fra Stjørdal kommune poengterte:

– Vi må gå gjennom våre uteområder og bestemme hva som kan leies ut. Vi må tenke på skolene som stort sett er godkjente i forhold til overnatting som kan være avgjørende for om gjester kommer eller ikke.

Kommunelege Leif Vonen håper alle arrangementene gir så lite arbeid som mulig.

– Men det kan være spesielle hensyn å ta i forhold til konstruksjoner og høyde. En sterk konsentrasjon av folk kan medføre smittefare. Det er mange hensyn å ta, poengterte Vonen.

 

Les forrige sak:
Norges G19-lag foran kampen mot Kroatia. Frostingen Edvard Sandvik Tagseth (nr 2 fra venstre i første rekke) spilte samtlige 90 minutter, mens Robert Williams fra Stjørdal ble sittende på benken. (Foto: Helge Bjørke/NFF)
Edvard og Robert til EM

Slo Kroatia i avgjørende kamp - nå blir det sluttspill i Armenia

Close