10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Nå er viruset tilbake i bygda. Skole og fritidsordninger skal være berørt

Smitten stammer trolig fra Trondheim opplyser kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen

Meråker kommune opphører all ventekarantene mandag.

Fredag opplyser Meråker kommune på sine hjemmesider at det er registrert ett nytt smittetilfelle i kommunen.

Skole og skolefritidsordninger skal være berørt og stenger derfor for helgen. Skolen ber foresatte hente sine barn/ungdom for å unngå at de benytter seg av skoleskyss.

– Flere ansatte og elever settes nå i «smittekarantene», det betyr at de er nærkontakt til en med påvist covid-19. De som er satt i «smittekarantene» blir testet for covid-19, opplyser kommunen.

Ventekarantene trenger ikke testes

Elever og ansatte som er nærkontakt til nærkontakt settes i såkalt ventekarantene. Disse vil være i ventekarantene inntil test med svar foreligger på elever og ansatte som er i smittekarantene.

– Personer i ventekarantene trenger ikke å teste seg. Unntak er hvis man opplever luftveissymptomer, da må det gjennomføres covid-19 test, skriver kommunen videre.

Per nå er flere ansatte satt i både smittekarantene og ventekarantene. Følgende trinn er satt i ventekarantene:

3.trinn, 8.trinn og 10.trinn.

– Etter hvert som det jobbes med smittesporing kan flere bli satt i karantene. Arbeidet med smittesporing er i full gang. Kommunen vil oppdatere informasjonen fortløpende når ny informasjon foreligger, opplyses det videre.

Kan stamme fra Trondheim

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen forklarer til Stjørdals-Nytt at det nye smittetilfellet trolig stammer fra Trondheim sitt utbrudd.

– Det er satt i gang smittesporing og flere er satt i karantene. Nå jobber vi med å ringe rundt for å nøste opp i et forsøk på å hindre videre smitte, sier han.

Det er fremdeles uavklart når vedkommende skal ha blitt smittet, og smittesporingsteam vil nå jobbe bredt for å undersøke hvor smitten eventuelt kan ha spredd seg.

– Vi venter flere prøvesvar, men med en del smitte den siste tiden flere steder kan det ta et og et halvt døgn før prøvesvar kommer, forklarer Vonen videre.

Les forrige sak:
18 sjåfører tatt i UP-kontroll fredag

Blåste gjennom UP-kontroll i 20 km/t over fartsgrensen

Close