8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Nå får de sin egen hall: – Vi var helt desperate

Plasthallen blir 20 meter bred og 40 meter lang

Like ved svømmehallen kommer den nye plasthallen som turngruppen i samarbeid med MUS og Stjørdal kommune skal sette oppi løpet av noen uker, fra v. Fredrik Holmen, Ragnar Skjervold, Eva Lassemo, Bjørn Bremseth og John Fornes. Like ved svømmehallen kommer den nye plasthallen som turngruppen i samarbeid med MUS og Stjørdal kommune skal sette oppi løpet av noen uker, fra v. Fredrik Holmen, Ragnar Skjervold, Eva Lassemo, Bjørn Bremseth og John Fornes.

Stjørdals-Blink turn skal i løpet av seks-syv uker sette opp en etterlengtet, men midlertidig turnhall.

Grunnen til denne snarlige løsningen var at det ved Fosslia fjellhall fra høsten av skal utføres reparasjonsarbeid i taket. Arbeidet er planlagt å pågå frem til jul.

– Vi var helt desperate. For oss betyr dette alt, sier Ragnar Skjervold, primus motor og Eva Lassemo, leder i Stjørdals-Blinks turngruppe.

800 kvadratmeter

Løsningen er en isolert plasthall som er 20 meter bred og 40 meter lang, likt en helt vanlig håndballflate på 800 kvadratmeter. Hallen skal stå på parkeringen ved svømmehallen i inntil to år, helt frem til at den nye basishallen som er planlagt ved Ole Vig videregående skole står ferdig. Allerede til høsten håper kommunen å starte plan- og prosjekteringsarbeidet for hallen.

– Nå får vi ro, og vi kan ha denne hallen i to år og rigge den som vi ønsker. For oss er dette en mye bedre løsning enn fjellhallen, ettersom vi slipper å dra utstyret og apparatene frem og tilbake, sier Skjervold.

Leier hallen

Plasthallen består av en metallkonstruksjon hvor selve teltet blir tredd over. I vegger og tak blir det ti centimeters isolasjon, og inne skal det bli godt og varmt. Turnguppen har på rekordtid kommet frem til denne løsningen i samarbeid med Fredrik Holmen og Maskinutleie Stjørdal (MUS), som de skal leie plasthallen av. Byggetiden er planlagt å ta seks-syv uker, og midt i juni skal hallen stå ferdig.

Holmen stilte opp på kort varsel da Skjervold og Lassemo tok kontakt. Den nye løsningen blir en del dyrere enn den kommunale leien for fjellhallen.

– Vi har ligget på rundt 20.000 i leieutgifter pr. måned, og nå må vi påregne det tredobbelte. For oss blir det viktig å søke ut for å skaffe nye penger. Vi har en del oppsparte midler, men de skal gå til basishallen og ikke til en midlertidig hall, sier Skjervold.

Holmen er glad for at han kunne bidra til å finne en løsning.

– Hallen er ikke nedbetalt om to år, og jeg håper etterpå å finne en kjøper. Jeg synes det er viktig å stille opp når det skjer noe lokalt, sier han.

Kan ta inn flere

Turngruppen har pr. i dag 287 aktive atleter, men de har de siste årene måttet si nei til mange som har ønsket å turne.

– Vi har ikke hatt kapasitet til å ta inn flere, og de siste årene har vi hatt 200 på venteliste. Tallet er trolig høyere ettersom mange har valgt ikke å søke fordi de visste at det ville bli vanskelig å få plass. Nå kan jeg ikke love at alle får plass, men vi skal greie å få tatt unna mange som har stått på ventelisten, sier Lassemo.

Gratis tomt

Stjørdal kommune stiller gratis tomt til turngruppens nye hall.

– Vi er svært glade for at kommunen gir oss muligheten til å sette opp teltet som en hasteløsning. Jeg må beundre kommunen for rask behandling, sier Skjervold.

Les forrige sak:
Slik feiret de 17. mai i Øfsti-grenda i 2020. Det var god stemning og eget 17.mai tog, selv om det også da var preget av pandemien. Fotograf: Iver Tanem
Avlyser 17. mai

Grunnlovsdagen blir preget av koronasituasjonen

Close