2 °C Stjørdal, NO
20/10/2019

Nå får skolen egen lege

«Gullskolen» får eget idrettsmedisinsk team

Ordfører Kari Anita Furunes (t.v.) og rektor Bjørg Sissel Kvannli ved Meråker videregående skole signerte avtalen om etablering og drift av idrettsmedisinsk team torsdag. Ordfører Kari Anita Furunes (t.v.) og rektor Bjørg Sissel Kvannli ved Meråker videregående skole signerte avtalen om etablering og drift av idrettsmedisinsk team torsdag.

Et idrettsmedisinsk samarbeid mellom Meråker kommune og Meråker videregående skole gjør at skolen får egen lege fra kommende skoleår.

– Vi har hatt helsesykepleier i 30 prosent stilling, pluss at vi har kjøpt tjenester fra kommunal fysioterapeut. Nå er vi veldig glade for at vi også får på plass en lege ved skolen. Det sier rektor Bjørg Sissel Kvannli ved Meråker videregående. Torsdag signerte hun og ordfører Kari Anita Furunes den temmelig unike avtalen, som gjør at skolen får egen lege tre timer i uka.

Bedre for alle

Hver onsdag mellom klokken 15 og 16 er hele det idrettsmedisinske teamet på plass ved den videregående skolen. I tillegg kommer alle tre til å være til stede på andre tidspunkt gjennom uken.

– Kommunen og kommunestyret har vært veldig opptatt av å tilby bedre helsetjenester til alle kommunens innbyggere. Nå gjør vi det, både for skoleelevene, men det får også positive virkninger for resten av bygdas befolkning, sier ordfører Kari Anita Furunes.

Mer lettvint

Samtidig som det opprettes et idrettsmedisinsk team med fysioterapeut, helsesykepleier og lege, har rektoren også et håp om at en det skal gjøre hverdagen lettere for hennes elever.

– Det er tungvint for mange hybelboere at de har sin fastlege i en annen kommune, kanskje på en helt annen kant av landet. Når det dreier seg om akutte ting har vi fått dem inn hos lege i Meråker, men når de er syke eller skadet ellers må de gå gjennom sin fastlege. Det gjelder for henvisning videre til spesialistlegetjenesten, og ikke minst i forbindelse med å få utstedt attester ved fravær fra skolen, sier Kvannli.

Coop Storlien artikkelnivå
Oppfordrer til å vurdere legebytte

I den forbindelse har skolen nå laget et brev som de sender ut til alle før skolestart der de oppfordrer elever og foreldre og foresatte om å vurdere at ungdommene bytter fastlege.

– I og med at det kun er fastlegen som kan henvise videre kommer elevene seg enklere videre om de bytter fastlege, sier Furunes.

Meråker har i dag tre fastleger og alle tre har ledige plasser på sin liste. Eva Anita Fordal har i skrivende stund fire ledige plasser, Knut Furuseth har 101 ledige plasser og Arnstein Hegge har 148 ledige plasser.

– Jeg tenker at dette også er viktig for å trygge hybelsituasjonen for våre elever. Det er en styrke av helheten i vårt skoletilbud at vi kan tilby legetjeneste ved skolen, og hvis de også bytter fastlege til en av Meråker-legene blir alt lettere, sier Kvannli.

Koster 126.000

De økte kostnadene med opprettelse av idrettsmedisinsk team ved Meråker videregående skole vil være på 126.000 kroner pr. skoleår. Det er lagt opp til at elevene skal betale 200 kroner i egenandel ved hver konsultasjon. I tillegg regner ordføreren med at øvrige økte kostnader vil bli dekket inn dersom tilstrekkelig mange nok elever bytter fastlege.

– Det vil være til glede for alle i Meråker at vi gjør dette, for dette styrker helsetjenestene våre i sum, sier Kari Anita Furunes.

Samarbeidsavtalen mellom kommunen og den videregående skolen gjelder for kommende skoleår, og skal evalueres etter det første året før eventuell videreføring.

Les forrige sak:
De er så mange spillere at de er delt i to lag, men her er hele Lånke gutter 12-gjengen samlet. Foran: Keeperne Jens (t.v.) og Jobjørn. På kne fra venstre: Jonathan, Julian, Vemund, Mikael, Oskar, Aksel og Magnus. Bak fra venstre: Martin, Heljar, Brage, Adrian, Kristian, Kasper, Theo, Henrik og Heljar. (Foto: Privat)
Hjelper hverandre til gode resultater

Førstereisgutter storkoser seg på Storsjöcupen

Close