3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Nå får Terje broderingsmaskin

||| Terje Halsen er ufør, men har et stort ønske om å kjøpe seg broderingsmaskin for å kunne gjøre noe fornuftig. Nå har han fått i hus de drøyt 200.000 kronene som trengs.|Terje Halsen har på tross av sin reduserte bevegelighet et godt humør og er optimistisk. Nå er han ekstra glad for initiativ og all støtte. Nå mottar han en broderingsmaskin som han ønsket seg. Ann Elisabeth M. Eli og Bjørg Hildur Juel Ebbesen var sammen med Kristine Slettås initiativtakere til auksjonen på kafeen i gata. Nå har også Promex Helse AS gitt 17.000 kroner til saken.||

Uføre Terje Halsen måtte samle inn 200.000 kroner for å få oppfylt drømmen om å kjøpe en broderingsmaskin. Nå har han fått inn nok penger til å kjøpe den, takket være gavmilde givere.

Det startet med at Terje Halsen, stjørdaling som bor i Meråker, fikk 88.000 fra et legat i Oslo. Deretter ble det dratt i gang et spleiselag på nett som stoppet like i underkant av 70.000. Men fortsatt manglet et temmelig betydelig beløp.

Nylig ble det arrangert en veldedighetsauksjon i gata, som ga 16.000 i inntekt og tirsdag bladde Promex Helse AS i Stjørdal opp de resterende 17.000 kronene.

Les historien om Terje Halsen!

Det var Ann Elisabeth M. Eli, Bjørg Hildur Juel Ebbesen og Kristine Slettås som tok initiativ til en auksjon nylig på Cafe Smile Gata. Trond Sæther var auksjonarius og Øystein Berntzen og Jan Borge Larsen bidro med sang. Damene hadde på forhånd spurt om donasjoner og møtt velvilje. Det ble nesten 16.000 kroner i inntekt fra auksjonen. Nå fyller også Promex Helse AS opp kontoen med en verdifull gave.

– Terje har utfordringer med helsa, og med en slik maskin kan han starte med produksjon av motiver på T-skjorter, jakker og caps. Mottakeren er en trivelig kar som uten forvarsel ble rammet av en diagnose som reduserer hans bevegelsesfrihet, sier Bjørg Hildur Juel Ebbesen og Kristine Slettås.

Hos Promex Helse er det daglig leder Merete Klæth som gavmildt hjelper Terje Halsen.

– Vi hørte at Terje gjerne ville komme i arbeid igjen. Han manglet 17.000 til denne maskina. Da ønsket vi å hjelpe til, sier Merete Klæth hos Promex Helse med adresse i Torgkvartalet på Stjørdal.  

En svært glad Terje Halsen tar imot bidragene med ydmykhet og forteller om store utfordringer de siste årene. 

– Sykdommen rammet hardt og uventet, og kjøkkenyrket ble tilbakelagt. Behov for mer egenaktivitet er ønsket. Valget har falt på en broderingsmaskin. Denne er digitalisert og utstyrt med ti tråder og ti nåler. Med denne kan jeg lage logoer på T-skjorter-jakker eller caps. Maskina, en Brother PR 1050 X pro, syr 1000 sting i minuttet. En slik maskin har jeg lenge hatt et sterkt ønske om, sier Terje Halsen som er veldig glad for støtten han møter. Han er veldig takknemlig for ideen med auksjon, og nå gaven fra Promex Helse.

Importøren kommer med maskin

Importøren av maskina Brother kommer snart til Meråker for å overrekke denne. Før dette skjer skal Terje Halsen mandag i neste uke motta summen på 17.000 kroner fra Promex Helse AS. Nå setter han snart denne i produksjon.      

– Det blir fint å komme i gang med brodering og sying på maskina. Det er helt utrolig at jeg har fått så god hjelp. Jeg er veldig takknemlig. Vi har et varmt samfunn, det beviser denne innsamlingsaksjonen, sier Terje Halsen.   

Les forrige sak:
|||
Nytt thai-spisested åpner lørdag

Spisestedet Lai Thai åpner dørene for første gang lørdag i Stjørdal […]

Close