20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Nå firedobles antall korona-tester

1200 stjørdalinger kan testes i uka

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Kjenner du på litt vondt i halsen eller hoster du litt, kan du nå få tatt en test for koronasmitte i løpet av veldig kort tid.

– Fra og med i dag har vi kapasitet til å gjennomføre 1500 tester i Værnesregionen hver uke. I Stjørdal kan vi ta 1200 tester i uka, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Dette betyr en firedobling av kapasiteten ved luftveisklinikken på parkeringsplassen til legevakta. I Selbu, Meråker og Tydal er det legekontorene som koordinerer testene.

Ønsker du å bli testet kan du ringe den lokale «koronatelefonen» i Stjørdal på telefon 477 81 754. Denne er åpen på hverdager fra klokka 8 til 15.30. Men trenger du legehjelp må du kontakte fastlegen eller legevakta.

– Forventer du nå en oppblomstring i antall smittede i Værnesregionen?

– Nei, det tviler jeg på. Vi har veldig få positive tester, og har omtrent ikke registrert smitte på fire uker. Men det forekommer fortsatt at vi får positive tester, og det finnes fortsatt usynlig smitte i samfunnet, sier Vonen.

Kommuneoverlegen tror ikke på noe stort rush av henvendelser om testing, men han håper på et lite rush. Han ønsker nå at alle som kjenner på litt vondt i halsen, som er litt «groggy» i nese eller hals, har litt feber og er litt slapp tar kontakt og tester seg for koronasmitte.

– På denne måten kan vi finne fram til noen som er smittet som har gått litt under radaren, sier Vonen.

Luftveisklinikken, som er bemannet med lege, sykepleier og helsesekretær, setter av ti minutter til hver test, og prøvesvaret får du i løpet av halvannet døgn.

– Vi sender prøvene til St. Olavs Hospital to ganger i døgnet, og det kan ta inntil ett og et halvt døgn før resultatet foreligger, sier Leif Edvard Muruvik Vonen.

Etatsjefen for omsorg i Stjørdal, Hans Frederik Selvaag, er fornøyd med at testkapasiteten i Stjørdal nå firedobles.

– Vi har opptrappingsplanene klare. Dette vil utfordre organsisasjonen vår på kapasitet, men vi skal klare det. Det samme med logistikken rundt testing, sier Selvaaag.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Ti kjørte for fort på E14

Mann som kjørte 115 km/t manglet førerkort

Close