-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Nå går de mot sitt første år med overskudd

Daglig leder Kim og hans far Rune Husås startet Meråker Multiservice AS i 2018. Nå går de mot sitt første år med overskudd. Daglig leder Kim og hans far Rune Husås startet Meråker Multiservice AS i 2018. Nå går de mot sitt første år med overskudd.

For Meråker Multiservice AS har det siste året vært innholdsrikt. Ikke bare flyttet de inn i nye lokaler, men nå går de mot sitt første år med overskudd.

– Da vi startet opp dette hadde jeg aldri trodd det skulle gå slik det gjør nå, sier Kim Husås.

Han er daglig leder i Meråker Multiservice som han startet opp med sin far Rune Husås i 2018. I april i år flyttet de inn i nye lokaler, på samme tomt. Siden har de satset større.

–  Vi har startet med bilsalg, noe jeg har jobbet med i flere år tidligere. Det er stort sett bil- og formidlingssalg det går i, det betyr at vi ikke kjøper inn biler, men henter de inn eller frakter videre til kjøper, forklarer Husås.

Inntrykket er at det har gått ganske greit, og siden august i år har de solgt rundt syv biler.

– Folk er interesserte, og nylig hentet vi inn en bil som skulle fraktes videre til en kjøper i Oslo. Det er litt gøy, og det vil være noe vi kommer til å gjøre i tillegg. Tilbudet har også ført til at vi nå er forsikringsagent for If-forsikring og Gjensidige, sier han.

Økt omsetning

Ifølge Husås har årets siste satsninger gitt resultat. Til å være en relativt liten drift i Meråker, har de klart å øke omsetningen med 200.000 kroner.

– Vi ser at det er positive tall. Utleiedelen har tatt seg opp betraktelig, bare på utleie av hengere har vi økt med 30 til 40 prosent, forklarer han.

Bedriften leier ikke kun ut hengere, men også maskinutstyr. Gravemaskinen de leide ut måtte imidlertid selges da pandemien stjal flere sin inntekt. Derfor gikk en lokal person inn for å kjøpe en ny til bedriften.

– Han ønsket å hjelpe og investerte til slutt 200.000 kroner slik at vi skulle kunne fortsette å leie ut. Det er fantastisk hvor snille folk er, og hvor mye de gjør for lokale bedrifter. Fortsetter vi som nå, blir dette vårt første år med overskudd, sier Husås.

Flere baller i luften

Ved å ha gjort gode avtaler på varer som bilrelaterte varer, har Meråker Multiservice gjort gode avtaler. Nå har de også begynt å ta inn bruktdeler til bil.

– Vi har solgt mye bildeler, trolig fordi vi legger oss på en overkommelig sum og satser på rask levering. Her er det for det meste slitedeler det går i, forklarer Husås.

Selv om bedriften ikke har kunne satset på faststillinger, går det rett vei. Lederen har i hvert fall mange baller i luften, for i tillegg til utleie og salg har de også monteringsoppdrag.

– Det er stort sett internett og annet for bedrifter og privatpersoner. Jeg skal også overta taxiløyve i Meråker nå slik at det tilbudet kan fortsette. Jeg liker å ha mange baller i luften, sier han videre.

Les forrige sak:
Daglig leder i Fides Stjørdal er optimistisk til at blant annet VTA- og AFT-ordningene vil bli styrket etter å ha lest Hurdalsplattformen. Sist fredag fikk de besøk av stortingsrepresentantene Terje Sørvik og Jorodd Asphjell for å diskutere temaet. Fra venstre: Arbeiderpartiets representant fra Nord-Trøndelag Terje Sørvik, styreleder i Fides Ann Inger Leirtrø, stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag Jorodd Asphjell, regionleder i LO Kristian Tangen, tillitsvalgt FLT og daglig leder i Fides, Mari-Ann Lilleby.
Ga stortingsrepresentantene et innblikk i hvordan bedriften fungerer

Close