14 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Nå grønnes det i havre-åkeren

Kornåkeren som ble til plen

De kommunale gressklipperne har tatt sine første runder på det som var en kornåker tidligere i år. Nå grønnes det. De kommunale gressklipperne har tatt sine første runder på det som var en kornåker tidligere i år. Nå grønnes det.

Det ble aldri havredyrking på uteområdet nord for Kimen. Nå er den grønne plenen i ferd med å slå rot.

John Reidar Halle gjorde et stunt da han sådde havre i stedet for plen på området som firmaet Brødrene Halle skulle ferdigstille nord for Kimen kulturhus. Halle fikk tommelen opp fra ordføreren og han fikk masse positiv respons for sitt påfunn fra innbyggere i Stjørdal. Men ledelsen i Stjørdal Kulturutvikling AS likte ikke at entreprenøren sådde havre i stedet for gress.

– Vi har hatt en avklaring på dette, så nå blir det gress, slo daglig leder Arne Fridthjof Venæs fast da Kimen-styret vurderte saken.

LES OGSÅ: Kornåker utenfor Kimen!

Nå har de kommunale plenklipperne tatt sine første runder på det nye gresset og John Reidar Halle var føre var da han sådde havren.

– Faren til min «havreekspert» Ove Rune Rolfseng, Jorulf Rolfseng, sådde gress inn blant havren. Det ble også gjødslet, så det blir et veldig fint område ettersom havren er med og forsterker gresset. Jeg må sende en stor takk til Jorulf, uttalte Halle da han måtte snu.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Tre ungdommer ble observert da de løp fra Halsen skole og i retning Sandskogan etter et forsøk på å tenne på papir like ved skolen.
Forsøkte å tenne på like ved skole

Tre ungdommer observert løpende fra stedet

Close