3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Nå har Bua åpnet

– Det gir både unge og gamle gode muligheter til å prøve noe nytt

FELLES SNORKLIPPING: Ordfører Ole Morten Balstad og Mali Ingeborg Vollan Marstad måtte dele på saksa for å erklære Bua for åpnet. FELLES SNORKLIPPING: Ordfører Ole Morten Balstad og Mali Ingeborg Vollan Marstad måtte dele på saksa for å erklære Bua for åpnet.

Lørdag åpnet spydkaster Mali Ingeborg Vollan Marstad og ordfører Ole Morten Balstad Bua i Selbu med lokaler i kjelleren hos Coop Prix Selbu foran et hundretalls tilskuere.

Anne Grete Kirkvold Flakne fra ressursgruppa ønsket velkommen og var veldig glad for at forberedelser i ett år nå har ført til åpning. Hun takket lokale samarbeidspartnere, Selbu kommune og Selbu Sparebank for støtten før hun overlot ordet til Eline Egeland fra Bua sentralt som hadde tatt turen til Selbu i anledning åpningen.

– Dette er Bua nummer108 som vi åpner nå. Bua betyr muligheter for mange når de kan låne utstyr her gratis akkurat som de låner i biblioteket. Vi lar oss inspirere av bibliotekene. Samtidig er det helt avgjørende at vi gjør låneordningen så godt kjent som mulig, understreker hun. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

GODT UTVALG: Det er et godt utvalg av skisko og skøyter.

Mali Ingeborg Vollan Marstad blir introdusert som multitalent og spydkaster der hun ble U 23-mester i år.

– Jeg er veldig glad for at Selbu får et slikt tilbud som Bua. Det gir både unge og gamle gode muligheter til å prøve noe nytt. Det kan for eksempel være en tur med kajakk. Vi ser at mye sportsutstyr kan bli brukt ganske lite før det settes til side. Derfor er det så fint med et tilbud som vi kan bruke helt gratis, sier Vollan Marstad.

Ordfører Ole Morten Balstad er veldig glad for at de grundige forberedelsene har gitt et godt resultat. Han er glad for å være ordfører i en kommune med tilbud fra Bua. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SMILENDE ORDFØRER: Ordfører Ole Morten Balstad var blid før start, men måtte se seg passert av ungdommen ute i løypa når ferd på sparkesykkel er øvelsen. Mali Ingeborg Vollan Marstad var suveren.

Daglig leder Morten Dahlø omtaler sportsprestasjonene til Mali Ingeborg og ordføreren i muntre ordelag bør han inviterer til en duell på sparkesykkel. Men først må sikkerhetsutstyret på plass før Dahlø teller ned.

Her må ordføreren registrere at ungdommen suser i fra og vinner en klar seier. Spydkasteren fikk også mye bedre flyt på sitt papirfly enn ordføreren. Men begge ble takket for sporty innsats. Så var det tid for servering av gratis pølser med drikke.

Nå har Selbu etablert en låneordning der sovepose, telt, skøyter, sykler, kajakrk osv. kan lånes i ei uke akkurat som ei bok på biblioteket.

POPULÆRT TILBUD: Kajakkene blir et populært utlånstilbud fra Bua.

Les forrige sak:
Et historisk glimt på stasjonen

Togentusiaster møtte opp for å få glimt av "gamle dager"

Close