2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Nå har denne butikken stengt

|| Wenche Nubdal og kollegene i Stjørdal Outlet stengte dørene for godt i Gågata i Stjørdal 28. desember.||

– Når vi opplevde å selge for under 1.000 kroner den første lørdagen i desember ga vi opp. Det sier Knut Hovland i Stjørdal Outlet.

Forretningen som har det meste til det de omtaler som billigere enn tilsvarende varer på nett, har hatt tilhold i Kjøpmannsgata 34 – bygget som omtales som det tidligere Cubus-bygget. 

– Den dagen Torgkvartalet åpnet sin nye del, var det som om noen dro ut proppen. Da ble det helt dødt i Gågata, sier Knut Hovland. – Når vi har 1.000 kroner i husleie pr. dag og 1.000 kroner i omsetning pr. dag så sier det seg selv, sier Hovland. Han understreker at ikke alle dagene er like beksvarte, – bare nesten.

– Må tenke nytt

Outlet-innehaveren fordømmer slett ikke kjøpesenterutvidelsen, men henstiller alle med en rolle i sentrumsutviklingen til å tenke seg om.

– Kommunen og huseiere bør absolutt snakke sammen. Jeg vil tro alle ønsker et levende bysentrum, men det må nok tenkes nytt. Det er mange butikker som har gitt opp og mange andre som sliter, sier Knut Hovland.

– Hva er løsningen?

– Det er vanskelig å gi et svar på. Mange byer sliter med at stadig flere kjøpesentre blir større og større. Mange byer «dør», og vi vil nok også se at de store kjedene kommer til å skjære ned. Jeg tror folk må tenke seg om de vil ha det sånn at de går og prøver en vare i en butikk for så å bestille den på nett, sier Hovland.

Inn i senter?

Hovland og familien driver outlet-butikker i Bodø, og på Lade Arena og i sentrum av Trondheim. Hans strategi er at skal de kunne konkurrere med netthandel og andre utfordringer må butikkene selge kvalitetsvarer til en lavere pris enn på nett.

– Butikkene må være både spennende, interessante og innovative, sier Hovland, som har øynene åpne for å finne nye egnede lokaler i Stjørdal.

– Vi stenger dørene i Kjøpmannsgata, men samtidig er vi åpne for å finne andre lokaler i Stjørdal. Da må vi vel i tilfelle inn i et senter, sier Knut Hovland.

Les forrige sak:
||||
Fikset strålende julaften-feiring

Et flott pådekt julebord tok imot de 30 gjestene som var […]

Close