-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Nå har Håvard gjort noe helt på egen hånd

Håvard Flatmo har brukt det siste halve året til å lage nytt soloalbum. Plata er spilt inn på hytta i Fersdalen i Meråker. Foto: Ole A. Kirknes Håvard Flatmo har brukt det siste halve året til å lage nytt soloalbum. Plata er spilt inn på hytta i Fersdalen i Meråker. Foto: Ole A. Kirknes

Stjørdalsmusikeren Håvard Flatmo (47) har sluppet sitt første soloalbum. Det har fått tittelen «Bortafor».

– Jeg har alltid skjult meg bak et band, og skrevet låter for de bandene jeg har spilt i. Nå var det på tide å stå frem med mitt eget navn, og det er veldig gøy, sier Håvard Flatmo.

Flatmo, som tidligere både har vært musiker og låtskriver i band som Vømlingan, Hauk & Due og Gus Panser, kom ut med sitt første soloalbum 1. november. Albumet har fått navnet «Bortafor», og er allerede sluppet på alle streamingtjenester.

– Da landet ble stengt ned på grunn av korona, var det ingen som kunne spille konserter. Da bestemte jeg meg for å prøve å lage noe eget, sier han.

Spilte inn på hytta

Flatmo startet på prosjektet tidlig i vår, og innspillingen har foregått på familiehytta i Fersdalen i Meråker gjennom sommeren og høsten.

– Jeg dro med meg gitar, trekkspill og mandolin inn til hytta, og fant ut at det faktisk var mulig å bruke hytta som lydstudio. Etter å ha holdt på litt utover våren og sommeren, skjønte jeg etter hvert at dette ble en plate, sier Flatmo.

Laget alt selv

Han har skrevet tekst og melodier til alle låtene, og han synger og spiller alle instrumentene selv på det nye albumet.

– Jeg har alltid holdt på med musikk, og har spilt ulike typer instrumenter i de bandene jeg har spilt i, sier han.

Han forteller at albumet inneholder visesanger inspirert av norske og svenske viser, og litt irsk folkemusikk. Sjangeren kaller han «visefolk», og flere av låtene på albumet handler om ting han selv har opplevd, blant annet om gutteturene til Helgelandskysten.

– En kompis sa til meg at albumet er knall, men at det neppe blir noen russeslager. Det synes jeg er ganske treffende. Dette er et forholdsvis snevert prosjekt, og jeg har ikke store ambisjoner om å havne på listetoppen. Men jeg utelukker ikke at jeg kommer til å spille låtene live en dag, avslutter Håvard Flatmo.

Les forrige sak:
Fida Afif og Siri Bones ved Stjørdal Frivilligsentral håper at næringslivet og mange frivillige melder seg for å gjøre julen fin for alle.
I år feirer de jul i eget hus: – Det blir mer personlig her

Close