11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Nå har hun fått to nye kjøpesentre som kunder

Sissel Nesbø lever av sin kreativitet

Sissel Nesbø har fått i oppdrag å produsere magasiner for to kjøpesentre i Trondheim. Sissel Nesbø har fått i oppdrag å produsere magasiner for to kjøpesentre i Trondheim.

Sissel Nesbø Design ble etablert for ti år siden. Nylig inngikk hun markedsføringsavtaler med to nye kjøpesenter i Trondheim.

Av Arne Brunes

Ti år er gått og hun kan bekrefte at alle år har ikke vært like lette, men Nesbø har stått på og vært nøysom med sin virksomhet. Med kontor i Hellsenteret har hun fått et nært forhold til butikkene der, og hun er den som lager det meste av markedsføring for senteret.

– Nå er det vår og da blir det mye grønn bakgrunn, sier hun, viser fram en katalog for kjøpesenteret.

Siste året har Nesbø fått i oppdrag å lage magasin til to kjøpesenter i Trondheim, Valentinlystsenteret og Byåsen Butikksenter, som er Norges eldste kjøpesenter og ble etablert så tidlig som i 1962.

Arbeidsplassen ble nedlagt

Den kreative damen lager publikasjoner, annonser og mye annet til butikker og bedrifter. Fritiden brukes ofte til abstrakt billedkunst. I om lag et kvart århundre var Sissel Nesbø tilknyttet Stjørdalens Blad. Først som annonsekonsulent og senere som mediegrafiker.

– Jeg tok utdannelse som mediegrafiker ved siden av jobben. Et semester ved grafisk kompetansesenter i Trondheim og ble uteksaminert med fagbrev i 2004, forteller Nesbø.

Noen år senere ble grafisk avdeling i Stjørdalens Blad nedlagt, og hun måtte ut i jobbmarkedet på nytt.

– Det var ikke så enkelt å finne noe jeg hadde lyst på og tok derfor sjansen på å starte egen virksomhet. Jeg følte ikke jeg hadde noe å tape på og prøve, minnes Nesbø, den gang i midten av femtiårene.

Bilder blir til underveis, og litt tilfeldigheter avgjør ofte hva resultatet blir til slutt. Oppfatning av kunst avgjøres av øynene som ser.
Bilder blir til underveis, og litt tilfeldigheter avgjør ofte hva resultatet blir til slutt. Oppfatning av kunst avgjøres av øynene som ser.
Minner til verdensstjerner

Etter realskolen gikk veien til Brundalen for to års utdannelse til dekoratør. Kort tid etter ble hun ansatt i Domus Stjørdal. Sammen med Ove Øverkil hadde hun ansvaret for en kontinuerlig prosess med utskifting til minst femten utstillingsvindu.

– Det var staffasje og vareeksponering. Vi trykte og skrev plakater. Mye av materiellet laget vi selv, sier hun.

Kreativiteten har fulgt Nesbø gjennom hele yrkeslivet, noe som har kommet til uttrykk i mange sammenhenger. I fire sesonger har hun laget kunstnerisk deltakerbevis for VM i Rallycross på Frigården. I 2014 var hun festivalkunstner til Hell Bluesfestival.

– Der hadde jeg 30 malerier og godt over halvparten skiftet eier på de dagene, forteller Nesbø.

God start på dagen

Nesbø er ikke en person som uttrykker seg med store bokstaver. Litt beskjeden, men veldig omgjengelig. Hun har hele livet uttrykt seg ved bruk av form og farge, og har også vært vokalist i danseband.

– Jeg er veldig glad i å synge selv om det nå er mest for meg selv, sier hun.

For henne er det uaktuelt å ta med jobben heim.

– Jeg liker å komme meg til kontoret og å føle på et felleskap. Kaffekoppen i fellesarealet på Hellsenteret er en utmerket start på dagen.

Etter at pandemien kom laget Sissel Nesbø et bilde for å illustrere situasjonen på en forbilledlig måte. Bildet har havnet på et kontor i Oslo kommune. (Foto: Sissel Nesbø Design)
Etter at pandemien kom laget Sissel Nesbø et bilde for å illustrere situasjonen på en forbilledlig måte. Bildet har havnet på et kontor i Oslo kommune. (Foto: Sissel Nesbø Design)
Gode gaveideer

Vel heime i Hegra sentrum blir det ofte timer med maling. Ideer kommer ofte ut av intet noen ganger.

– Motiv blir til underveis. Når jeg står fast, lar jeg dem henge i stua og modnes før jeg gjør dem ferdig, forteller Nesbø.

I veldig mange heimer finnes avtrykk av hennes kreative virksomhet. Utallige russefrakker har blitt dekorert. Oppdrag i forskjellige størrelser blir bestilt av privatpersoner, lag, foreninger, og bedrifter. Det finnes få begrensninger for hva som er mulig til Nesbø, og det er mulighet for å kjøpe gavekort der mottaker fritt kan velge mellom mange produksjoner. Kan være verdt å nevne at det blant annet henger et koronainspirert maleri på et kontor i Oslo kommune.

Fra uro til jobb

Tegning har fulgt Nesbø gjennom hele livet. På realskolen satt hun på første pult. Læreren var ikke fornøyd med at Nesbø satt og tegnet hele tiden og synes det var forstyrrende.

Bjarne T. Salberg uttrykte at han var så lei av frøken Nesbø sin tegning at han flyttet henne bakerst i klasserommet. Skjebnen ville det slik at den nettopp var Salberg som ble redaktør i Stjørdalens Blad, og ansatte Nesbø en del år senere.

– Denne historien yndet han å fortelle i avisas redaksjon til skoleklasser, smiler Nesbø.

Les forrige sak:
Endelig tilbake på fotballbanen: – Har savnet det hver eneste dag

Stjørdal Paraidrettslag er tilbake på fotballbanen etter et halvt års pause

Close