14 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Nå haster det

«Fjellets gull» blir snart overmoden

Mye lekkert å se og plukke i fjellet for tiden. (Foto: Privat)

For mange er sensommeren og jakten etter fjellets gull årets høydepunkt. Kombinasjonen av naturopplevelser, trim og høsting av gyldne multer lokker tusenvis ut i den trønderske naturen. Det å kunne ta frem multesyltetøy til vaffelkaka, multekrem på julaften eller oppvarmet multe til vanliljeis ved spesielle anledninger er fortsatt stor stas. Det er det lille ekstra.

Veldig variert

Multeplukkere vi har vært i kontakt med melder om store variasjoner men tidvis veldig gode forekomster. De tradisjonelle nordhellingene er ikke det heteste tipset i år.

– Det haster, sier en av de ivrige plukkerne vi har snakket med som så langt har sanket i overkant av 30 liter.

– På åpne myrer der det delvis har vært veldig gode forekomster er multene nå overmodne. Nå, såpass langt ut i august så må man enten i skyggefulle skogsområder eller høyereliggende fjellområder for å finne multer som ikke er overmoden. Men det er fortsatt mye fin multe igjen men med finværet som er meldt fremover så er det sikkert på høy tid å ta turen.

Tips

Er det noen som har tips til områder det fortsatt er muligheter for å finne denne populære bæra så er det fint om du kommenterer inne på Facebook. Men, det henger vel langt inne å røpe sine hemmelige multemyrer.

Les forrige sak:
Øvelseskjøring endte i trampoline

Trøblete trening for ny fører

Close