-5 °C Stjørdal, NO
30/11/2020

Nå innfører de søppeltaxi

Blir de første i regionen som skal hente avfall hjemme hos folk

FORVENTNINGSFULL: Det er bare noen døgn til årets Sommerfestival åpnes. Daglig leder Morten Dahlø håper et feststemt publikum vil strømme til Årsøya. Daglig leder Morten Dahlø har stor tro på tiltaket.

Taxisjåførene i Selbu skal som de første i regionen, hente avfallet hjemme eller på hytta og frakte det til gjenvinningsstasjonen.

Innherred renovasjon og Selbu Trykk har inngått et samarbeid der de kjører et prøveprosjekt med «avfallstaxi» for husstander og fritidsboliger i Selbu. En avfallstaxi kan hente større gjenstander og avfall som ikke får plass i beholderne hjemme, slik at du selv slipper å kjøre det til gjenvinningsstasjonen.

Bakgrunnen for dette er å øke tjenestetilbudet for renovasjon i Selbu.

– Dette er det første prosjektet med avfallstaxi Innherred renovasjon kjører i en av sine eierkommuner. IR IKS tar det administrative arbeidet. Selbu Trykk vil gjennomføre det praktiske. Prosjektet evalueres i utgangen av 2021.Blir etterspørselen stor nok og vi ser at dette er en suksess, ønsker vi å prøve dette i andre kommuner, sier driftssjef Preben Godø, i Innherred renovasjon.

Ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune synes tiltaket er stas.

– Jeg tror dette er et kjærkommet tilbud som vil gagne Selbus innbyggere og hyttefolk, sier han, og oppfordrer innbyggerne til å benytte seg av tilbudet.

– Selbu Trykk er en vekstbedrift for Neadalføret, og vi er hele tiden på leting etter arbeidsoppgaver for deltakere på tiltak, samt at vi ser dette er et godt bidrag til vårt samfunnsansvar» sier daglig leder Morten Dahlø.

Les forrige sak:
Simen (19) har hatt en idé i flere år. Nå vil han realisere gründerdrømmen

- Hittil har det kun vært en tanke, men da banken likte ideen valgte jeg å satse

Close