15 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Nå kan de på nytt ta imot gjester

Quality Airport Hotel Værnes har vært stengt siden 27. mars

ÅPNER: Hotelldirektør Kim Engan Strand på Quality Airport Hotel Værnes er glad for å åpne dørene inn til hotellet igjen. ÅPNER: Hotelldirektør Kim Engan Strand på Quality Airport Hotel Værnes er glad for å åpne dørene inn til hotellet igjen.

– Mandag 18. mai åpnet Quality Airport Hotel Værnes igjen for møter og konferanser uten overnatting, men fra mandag 25. mai kan vi på nytt ta imot overnattingsgjester, sier hotelldirektør Kim Engan Strand som gleder seg veldig over å kunne åpne dørene igjen.

– Vi har gjort en løpende vurdering helt siden vi stengte hotellet fredag 27. mars. Da sto vi der med tomme ordrebøker etter at Norge stengte ned 12. mars. Da var det ikke lenger grunnlag for videre drift for vår del.

Matservering

Hotelldirektøren forteller at det blir en forsiktig start med begrenset tilbud og redusert kapasitet.

– Vi har iverksatt strenge smitteverntiltak i forhold til renhold, hygiene og fysisk avstand. All form for selvbetjening og buffetservering av mat er rammet av disse tiltakene. Dette er inntil videre erstattet av servering ved bordene samt enkeltpakket pausemat. Alle publikumsarealer samt hyppige berøringspunkter blir fortløpende rengjort og desinfisert i henhold til Nordic Choice-kjedens nye sikkerhetskonsept «Safe Stay». Her blir alle forholdsregler tatt for å tilby trygge opphold for våre gjester. Vi skal ta hånd om sikkerheten slik at kundene kan konsentrere seg om innholdet i møtet sitt.

Endring fra 27. april

– Fra 12. mars opplevde vi en negativ utvikling i ordrebøkene helt fram til 27. april. De fleste henvendelsene vi fikk i denne perioden omhandlet kanselleringer og avbestillinger både fra individuelle reisende, møtearrangører og internasjonale reisegrupper. Fra 27. april så vi imidlertid en endring som følge av at regjeringen lettet litt på restriksjonene. Nå har vi en positiv utvikling i ordrebøkene igjen med bestillinger av både overnattinger og konferanser, sier Kim Engan Strand som ikke tror at det personlige møtet har gått helt av moten på tross av at mange har funnet veien til digitale møteplasser.

– Folk vil fortsatt ha et ønske om å møtes og være sammen. Dette er et av våre mest grunnleggende behov.

Krisen

– Hvordan har krisen vært for Quality Airport Hotel Værnes?

– Dette har vært brutalt. Hotellnæringen er som en del av reiseindustrien ekstremt hardt rammet av denne krisen og satt mange år tilbake. En næring som lever av at mennesker reiser for å møte hverandre samt oppleve nye steder mistet hele eksistensgrunnlaget over natten. Nå er vi avhengige av gode, målrettede og ikke minst langsiktige kompensasjonsordninger fra myndighetenes side. Vi ser at den tradisjonelle Nordkappturismen med europeiske bussgrupper faller bort i år. Den betyr mange gjestedøgn for oss så nå legger vi i stedet alt til rette for at nordmenn ferierer i eget land og krysser fingrene for at de nordiske grensene åpnes i sommer. Hotellene i hele regionen blir også hardt rammet av at store publikumsarrangement som Hell RX med VM i Rallycross på Lånkebanen, Fiskerimessa i Trondheim og Agrisjå med flere ikke vil finne sted i år samt at store konserter i Trondheim blir avlyst, sier Kim Engan Strand.

Forsiktig start

Hotellet ble tvunget til å permittere alle medarbeidere da krisen traff.

– Det var fryktelig vondt og jeg håper at jeg aldri vil bli nødt til å gjøre det om igjen. Dette har vært en krevende periode for oss alle preget av uforutsigbarhet og stor usikkerhet. Først og fremst for de som har opplevd å miste inntekt og tilknytningen til arbeidsplassen. Vi arbeider for at vi skal kunne ta så mange av våre kolleger tilbake i jobb så raskt som mulig men vi kan ikke gi noen garantier. Nå skal vi forsiktig åpne igjen og teste ut markedet for å se i hvor stort omfang det er grunnlag for å kunne begynne tilbakekalling av våre medarbeidere, sier Strand.

– Det blir en forsiktig start med arbeid i noen timer for et fåtall medarbeidere denne uka. Vi gjenåpner med begrenset kapasitet og redusert drift. Men likevel er det fantastisk hyggelig å kunne åpne igjen. Vi elsker gjestene våre og lever for å ta hånd om dem. Det er det ingen tvil om, fastslår Kim Engan Strand som midt oppe i denne prosessen også er opptatt med en kraftig utvidelse av hotellet:

Dobbel konferansekapasitet

– Quality Airport Hotel Værnes øker kapasiteten med 76 nye rom til 223 rom og som følge av utvidelsen dobler vi konferansekapasiteten vår. Dette betyr at vi står godt rustet for å betjene markedet i de neste 10 – 15 årene. Arbeidet med utvidelsen har god fremdrift og følger oppsatte planer. Målet er å innvie det nye Quality Airport Hotel Værnes i september 2021. Da er vi klare til å møte et møte- og konferansemarked som er blitt normalisert igjen og som hungrer etter å møtes. Det blir helt perfekt for oss! Vi er imidlertid forberedt på å manøvrere i vanskelige farvann for resten av 2020. Så forventer vi en gradvis bedring utover i 2021, selvsagt helt avhengig av hvordan pandemien utvikler seg.

Norske turister

– Andre særtrekk ved 2020?

– Når hele den europeiske sommertrafikken til Norge er falt bort i år, håper vi at norsk turisme kan kompensere for en del av det. Derfor legger vi til rette for mer familieovernatting enn vi har gjort før. Mer er tilrettelagt for barnefamilier enn tidligere, sier Kim Engan Strand som gleder seg over at det er god aktivitet i prosjektmarkedet både i offentlig og privat regi:

– Selv om vi er satt tilbake må vi evne å se mulighetene. Hvilke nye tjenester er det markedet vil etterspørre? Nordic Choice Hotels sine nye løsninger for digitalisering er fremtidsrettet og treffer den nåværende situasjonen godt. Ved mange av hotellene våre kan du nå sjekke inn med telefonen, velge ditt eget rom samt sjekke ut. I prinsippet kan du være gjest på hotellet uten å måtte innom resepsjonen. Telefonen er din romnøkkel. Gjennom vår gjesteapp kan du chatte med resepsjonen og du kan bestille dine møter digitalt via vår online møteromsbooking. Selskapet har satset tungt på digital innovasjon de siste årene og får nå betalt for dette.

Krevende situasjon

– Vi er i en krevende situasjon, men vil komme styrket ut med nye løsninger, produkter og tjenester. I dag er jeg utrolig takknemlig for å kunne være en del av en kjede og et stort konsern. Over 200 hoteller i hele norden representerer mange lytteposter og dette ga oss tidlige indikasjoner på tsunamien som var på vei. Slik kunne vi være tidlig i gang med effektive kostnadstiltak i forhold til krisen. Vi var offensive på veg inn i krisen og skal være offensive ut av krisen også. Derfor bygger vi like godt for framtiden her på Stjørdal. Nordic Choice Hotels er «first movers». Det elsker jeg!

– Men nå skal vi først og fremst få åpnet hotellet igjen, sier en optimistisk hotelldirektør Kim Engan Strand.

Les forrige sak:
ØNSKER FLERE FARGER: Asbjørn Johnsen i Menighetsrådet ser fram til å få enda flere farger blant tekstilene i Stjørdal kirke. Håpet er å få på plass lilla i anledning de første fem årene til kirka.
Samler inn til flere farger

Asbjørn Johnsen ser fram til å få enda flere farger blant tekstilene i Stjørdal kirke

Close