12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Nå kan du bytte gamle klesskatter i nye favoritter

– Klesindustrien er én av miljøverstingene

BYTTEKLAR: De gleder seg til å fylle hotellet med bytteklær og bytteklær-kunder. Fra venstre: Kim Engan Strand, Hanna Oterhals og Marthe-Lise Lein. BYTTEKLAR: De gleder seg til å fylle hotellet med bytteklær og bytteklær-kunder. Fra venstre: Kim Engan Strand, Hanna Oterhals og Marthe-Lise Lein.

Lørdag 30. mars arrangerer Quality Airport Hotel Værnes klesbyttedag, hotellet inviterer alle i hele regionen.

– Dette er en super mulighet til å fornye garderoben på en bærekraftig måte, uten å bruke en eneste krone, sier Marthe-Lise Lein, markedskoordinator ved hotellet.

Arrangementet er en del av «Den Store Klesbyttedagen» som arrangeres over hele landet i regi av Naturvernforbundet.

– Klesindustrien er én av miljøverstingene. Dette arrangementet er med på å bidra til en bevissthet rundt dette, og at det finnes mer bærekraftige måter å oppdatere garderoben på enn å kjøpe nytt, forklarer Lein.

Stor bytteglede

Quality Airport Hotel Værnes arrangerte klesbyttedag for første gang i fjor, og det ble en større suksess enn de hadde sett for seg.

– Flere hundre plagg fikk nye eiere og vi håper vi setter ny rekord i år, sier Lein, som håper mange tar turen innom hotellet lørdag 30. mars.

Coop Storlien artikkelnivå

På bakgrunn av suksessen i fjor har hotellet også i år satt en begrensning på antall plagg man kan ta med.

– For at det ikke skal bli for uoversiktlig har vi satt en grense på maks ti plagg per person, og det er viktig at disse plaggene er rene og uten skader. For hvert plagg du leverer inn får du en byttelapp som du bruker som «betaling» for et annet, forklarer Lein.

Hun påpeker videre at undertøy og badetøy ikke byttes, men at hatter, smykker, belter og lignende kan byttes. Klær som eventuelt blir igjen etter byttingen gir hotellet videre til naboene sine: Frivilligsentralen i Stjørdal.

Klær på forhånd

For at hotellet skal ha mest mulig klart til dørene åpner klokka 11 den 30. mars ønsker de at flest mulig melder seg på arrangementet og leverer inn klærne som skal byttes noen dager i forveien.

– Dersom vi vet omtrent hvor mange som kommer og klær er levert inn på forhånd, blir det mer tid for alle til å finne nye klesskatter. Men vi har forståelse for at ikke alt kan planlegges og man kan selvfølgelig dukke opp uanmeldt 30. mars også. Ingen vil bli stengt ute, sier Lein.

Dersom du ønsker å melde deg på klesbyttedagen eller har spørsmål kan du sende en e-post til marthe.lise.lein@choice.no eller en melding på 993 58 610.

Les forrige sak:
Chand Torsvik spiller i Stjørdal både fredag og lørdag.
Chand med band på sportsbaren

- Vi gleder oss til å komme til Stjørdal

Close