17 °C Stjørdal, NO
02/06/2020

Nå kan du låne gratis utstyr

Frivilligsentralen i Stjørdal tilbyr nå BUA med fritidsutstyr som lånes ut til publikum

GRATIS UTSTYR: BUA åpner denne måneden i Stjørdal med utlån av utstyr for friluftsliv og sport. Lokalene ligger langs Værnesgata i det gule bygget vest for Fides. Brynhild Jorid Rotvold er ansvarlig for BUA hos Frivilligsentralen. GRATIS UTSTYR: BUA åpner denne måneden i Stjørdal med utlån av utstyr for friluftsliv og sport. Lokalene ligger langs Værnesgata i det gule bygget vest for Fides. Brynhild Jorid Rotvold er ansvarlig for BUA hos Frivilligsentralen.
Volvo XC60-020620
Volvo XC40-020620
Volvo V60-020620

Nå får Stjørdal kommune sitt eget tilbud med BUA. Gulbygget i Værnesgata har mange typer utstyr til gratis utlån. Oppfordringen er klar: Benytt deg av dette flotte tilbudet!

Frivilligsentralen i Stjørdal tilbyr nå BUA med sine mange frilufts- og sportsartikler som lånes ut til publikum. BUA åpner tirsdag 26. mai og handler om å kunne gi gode opplevelser, mestringsfølelse og muligheten til å oppdage nye og spennende områder ved hjelp av lånt utstyr.

– Med BUA tilgjengelig i kommunen skal man ikke minst kunne drive på med både ulike sport- og friluftsaktiviteter på en trygg og enkel måte, sier Brynhild Jorid Rotvold som er ansatt i Stjørdal Frivilligsentral og har ansvaret for ledelsen av BUA.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
LITT AV HVERT: Fritidsavdelingen har hengekøyer, liggeunderlag, kubbspill og masse forskjellig for utlån.
LITT AV HVERT: Fritidsavdelingen har hengekøyer, liggeunderlag, kubbspill og masse forskjellig for utlån.

Det er ikke nødvendig å eie alt utstyr man bruker i løpet av et år. Nå vil BUA Stjørdal gi alle i Stjørdal kommune en mulighet til å låne utstyr til ulike aktiviteter.

– BUA Stjørdal er nå klare for å åpne for utlån av sport- og fritidsutstyr. I disse tider med gode retningslinjer som er godkjent av kommuneoverlegen, setter vi i gang 26. mai. Vi gleder oss til å vise stjørdalingene hva vi har her på BUA Stjørdal. Selv om Stjørdal Frivilligsentral har vært stengt for vanlig bruk, har vi arbeidet knallhardt for å nå målet vårt om å få åpnet BUA Stjørdal nå i mai, sier Brynhild Jorid Rotvold.

Lån via nettsider

– Hvordan låner man utstyr hos dere?

– I første omgang har vi en åpningstid mandag og torsdag fra klokken 12 til 17. Vi arbeider med muligheten til å utvide våre åpningstider. Hos oss i BUA Stjørdal vil man kunne reservere utstyr på våre nettsider mens man sitter i ro og mak hjemme. Utstyret plukkes av oss og settes frem for henting. Ved innlevering, vil alt utstyr settes i karantene før dette desinfiseres og er klart for nytt utlån.

FRITIDSUTSTYR: Sykkel og sykkelvogn i flere utgaver kan lånes hos BUA i Stjørdal.
FRITIDSUTSTYR: Sykkel og sykkelvogn i flere utgaver kan lånes hos BUA i Stjørdal.
Økonomiske støttespillere

Utstyrssentralen BUA har fått økonomisk drahjelp fra flere hold for å komme i gang. Rotvold forteller om støtte fra blant andre Bufdir, Gjensidigestilftelsen, Nordenfjelske Bykredittstiftelse samt private som ønsker å støtte.

– Vi arbeider også med å etablere flere avtaler med ulike lokale bærekraftspartnere og setter stor pris på all positivitet vi møter når vi kontakter både lag og foreninger samt lokalt næringsliv. Resultatet har blitt et stort utvalg av utstyr til ulike sporter og aktiviteter både sommer og vinter. Ikke minst har vi nå flotte lokaler i det gule bygget i Værnesgata 12 ved siden av Fides. Vi har etablert et flott samarbeid med Fides om lokalene og håper etterhvert at samarbeidet kan omfatte både BUA Stjørdal som en arbeidspraksisplass og også andre samarbeidspunkter.

– Hva vil man finne av utstyr i BUA?

– Vi vil at de som bruker oss skal komme med tilbakemeldinger på hva de ønsker vi skal ha her på BUA Stjørdal. Så langt har vi på plass flere størrelser sykler, sykkelvogner for barn og sykkelvogner til transport av varer. Påhengssykler, sparkesykler, stormkjøkken, soveposer, hengekøyer, ryggsekker, det meste du behøver for en trygg tur ut i naturen. Vi har langrenn- og slalåmski, kjelker, truger og det meste til vintersesongen kommer igjen. Det vil også være mulig å gå inn på sentrale hjemmesider og søke på hva det er BUA Stjørdal har av utstyr.

– Det meste av utstyret er både nytt og moderne, men vi har også fått mye brukt som er i topp moderne stand og klar for utlån. Vi håper vi kan bidra til å gjøre det lett å planlegge turer både i nærområdet og ellers nå til sommeren på en trygg, enkel og moro måte. I disse tider følger vi retningslinjene fra myndighetene og lokalt helsevesen nøye og har satt opp gode rutiner for utlån og innlevering. Har dere reservert utstyr og er usikker på hvordan dette gjøres, er det bare å ta kontakt med oss, sier Brynhild Jorid Rotvold.

Ønsker donasjoner

BUA Stjørdal har både nytt og brukt utstyr, men trenger mer å tilby sine brukere.

– Vi tar gjerne imot alt fra sykler, ski, og annet sports- og turutstyr som folk har liggende som de ikke benytter. Dette bør helst være i orden, eller kunne fikses enkelt. Det er bare å ta kontakt med oss via vår facebook-side BUA Stjørdal, eller ved å sende oss en mail på bua.stjordal@gmail.com. Her vil dere også finne mer informasjon om praktisk gjennomføring av utlån og innleveringer samt åpningstider og annen nyttig informasjon. Vi har også bruk for flere frivillige som kan tenke seg å bidra med praktiske oppgaver i forbindelse med utlån og vedlikehold på BUA Stjørdal. Dersom du kunne tenke deg å bistå, ta kontakt, sier Brynhild Jorid Rotvold. PS: For å lese mer om låneregler og hvordan registrere seg som lånetaker, gå inn på BUA sine hjemmesider: www.bua.io.

Les forrige sak:
Kommunestyret flytter inn i Kimen

Ikke plass til tilhørere og media

Close