2 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Nå kan du sikre deg denne 200 år gamle perlen

Tomta er på knappe 1,2 mål, bygdetunet består av en stuebygning, to uthus og ett stabbur. Tomta er på knappe 1,2 mål, bygdetunet består av en stuebygning, to uthus og ett stabbur.

Ove og Anvor Marie Øverkil har lagt ut fritidsboligen i Forradal fra 1820 for salg til en prisantydning på nesten 2,5 millioner kroner.

– Jeg har blitt 79 år og begynner å bli velvoksen. Bygdetunet krever nok en del vedlikehold i fremtiden, og det er bakgrunnen for at jeg har lagt ut fritidsboligen i Forradal for salg, sier Ove Øverkil.

«Sjarmerende bygdetun i tømmer, som tatt ut av Asbjørnsen & Moes folkeeventyr», er overskriften i Finn-annonsen.

Bygdetunet i Almlivegen 49 i Forradal ble satt opp i 1820. Nå skal det selges.
Bygdetunet i Almlivegen 49 i Forradal ble satt opp i 1820. Nå skal det selges.
Bygd av brødre i 1820

Bygdetunet ble satt opp av brødreparet Ådalsbjørg i 1820, og består av en stuebygning, to uthus og ett stabbur. Meraker Brug kjøpte i sin tid bygdetunet fra brødrene, før Øverkil kjøpte eiendommen i 1980 som en fritidsbolig.

– Det er i bra stand per dags dato, og ingen store saker som må gjøres umiddelbart. Men det er tross alt gamle tømmerbygninger som krever en god del vedlikehold, sier Øverkil.

Bygdetunet i tømmer har et bruksareal på til sammen 158 kvadratmeter.
Bygdetunet i tømmer har et bruksareal på til sammen 158 kvadratmeter.
2,5 millioner

Tomta er på knappe 1,2 mål og det totale bruksarealet er på 158 kvadratmeter. Eiendommen er lagt ut til en prisantydning på 2.490.000 kroner, og det er eiendomsmegler Henrik Valstad i Aktiv Stjørdal som har fått i oppdrag å selge bygdetunet i Forradal.

Ove Øverkil forteller at det har vært en god del interesse etter at eiendommen kom ut for salg i slutten av august.

– Et slikt sted er ikke noe impulskjøp, tanken må nok modnes frem litt. Det er et idyllisk, stilt og fredelig strøk, og det er ettertraktet i dag slik jeg forstår, sier han.

Les forrige sak:
Her blir det IKKE liv, rai rai – tommelen ned for D.D.E.

Close