10 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Nå kan du søke digitalt til Nav

Den nye løsningen gjør at innbyggerne kan søke hjemmefra hele døgnet, også fra mobilen sin

Fornøyd Nav-leder Merethe Storødegård kan nå tilby innbyggerne å søke digitalt. (Arkivfoto)

– Nå anbefaler vi innbyggerne i Frosta, Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu som har behov for å søke om sosialhjelp om å gjøre dette digitalt.

Det sier sjefen for Nav Værnes, Merethe Storødegård, som er glad for at Nav nå kan tilby digitale tjenester på Navs kommunale tjenester.

Innbyggere i Frosta, Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu kommune kan nå søke sosialhjelp digitalt i stedet for på papirskjema. Den nye løsningen gjør at innbyggerne kan søke hjemmefra hele døgnet, også fra mobilen sin.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Innbyggerne forventer at også sosialtjenesten er tilgjengelig i digitale kanaler, i tråd med digitaliseringen i Nav og i samfunnet generelt, sier Merethe Storødegård leder Nav Værnes.

For å søke sosialhjelp digitalt må man logge seg inn på nav.no med BankID eller andre sikkerhetsløsninger.

– Trenger man hjelp til utfyllingen, kan man i en periode fremover, ringe telefon 404 49 950 for å få veiledning over telefon. Det er også mulig å ringe 555 53 333. Når vi åpner våre mottak igjen bistår vi gjerne ved oppmøte på lokalkontorene. Søkere som av ulike årsaker ikke kan benytte seg av den digitale kanalen, kan fortsatt levere papirskjema, sier Storødegård, som sier at erfaringene fra de kommunene som har tatt løsningen i bruk er veldig god.

– Vi vil understreke at selv om man fortsatt kan bruke papirskjema, oppfordrer vi alle som er digitale til benytte den nye løsningen. De som velger digital søknad vil også etter hvert kunne følge saken sin, noe som vi anser som svært positivt, sier Nav-sjef Merethe Storødegård.

Les forrige sak:
Stengt over fjellet

Sterk vind stengte 705´en

Close