10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Nå kan sykkelen din bo på hotell

|| Fire sentrale personer under åpningen. Jarle Førde, Rune Larsen, Tore Arntzen og Kåre Børseth.||
||

Det er det første i sitt slag nord for Dovre. 80 sykler får nå stå tørt, varmt og trygt mens du tar toget til og fra jobb.

Det var Bane Nor som sammen med Stjørdal kommune har åpnet det nye sykkelhotellet ved Stjørdal stasjon og jernbanen. Her inne står sykkelen tørt og trygt forutsatt at den låses inne på på hotellet.

Tryggere på toget

Stjørdal har fått på plass det første sykkelhotellet som er bygd nord for Dovre. Tidligere nordligste ligger på Lillehammer. Det er Bane Nor som blant annet med offentlige tilskuddsmidler har vært byggherre. Sykkelhotellet har en kapasitet på 80 sykler som vil få en tørr og trygg tilværelse til benyttelse for pendlere på togene. 

– Vi har en visjon med flere reisende på kollektive tilbud. Stjørdal ligger sentralt med god kommunikasjon, og vi forventer en sterk økning med reisende på tog etter at elektrifisering av Trønderbanen er ferdigstilt, sa regionleder midt i Bane Nor, Tore Arntzen. Passasjertall ligger på 200.000 på jernbane forbi Stjørdal. Målet er at flere skal sykle til stasjonen for å ta buss eller tog videre. For de som nå benytter seg av det nye bygget for sykler gjelder det å sende en sms med tallene 2300. Abonnementet koster 50 kroner i måneden, og du får sms tilbake som gir tilgang til sykkelhotellet.

Et signal om urbanisering av byen

Fra trafikksikkerhetsutvalget lokalt og på fylkesplan, la Kåre Børseth vekt på bedre tilbud til de syklende, og behovene for fortsatt arbeid med gang- og sykkelveier. Leder i det lokale trafikksikkerhetsutvalget, Rune Larsen, «syklet ned snora» og sa hotellet ved jernbanestasjonen nå viser at Stjørdal utvikler seg som sykkelby. Et fullt hotell vil gi 160 færre bilturer, mindre press på parkering og økt helsegevinst.

– Fra kommunen sitt ståsted tror vi dette vil bli godt mottatt. Sykkelbyen Stjørdal skal fortsette å legge til rette for de syklende, sa Rune Larsen etter at kultursjef Jarle Førde hadde spilt sin åpningsfanfare på trompet.

Det var lykkeønskinger fra alle til Bane Nor og kommunen om prosjektet, som også har fått montert kompressor for fylling av luft i sykkeldekk. Stjørdal Pensjonistkor avsluttet med flere fine sanger inne i bygget. God akustikk var dommen fra koristene som blant annet fremførte; «Kom mai du skjønne milde» og «Jeg vil danse mot vår». 

Les forrige sak:
||
Fløan vil til Stiklestad

Skatvalsbyggen Erik Fløan er bare 24 år, men har allerede en […]

Close