-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Nå kommer de med én endring i smitteverntiltakene

Én endring i smittevern i barnehage og skole

Kommuendirektør Tor Jakob Reitan, ordfører Ivar Vigdenes og kommuneoverlege Leif Vonen.

Stjørdal kommune opplyser på sine hjemmesider at det fra uke 2 vil være én endring i forhold til smittevern i barnehage og skole.

Det har vært en økende smitte i Stjørdal de siste ukene, men det ser nå ut til at smitten er på veg ned etter at flere strenge tiltak ble innført. Ungdomsskolene er på rødt nivå, barnehagene og barneskolene er på gult nivå.

Stjørdal kommune opplyser på sine hjemmesider at det fra uke 2 vil det være én endring i forhold til barnehage og barneskole:

– Dersom en i husstanden med symptomer som forkjølelse, halsvondt, tungpust, hoste eller feber har testet negativ på koronatest, kan de som er friske i husstanden møte på skolen eller i barnehagen, skriver kommunen.

Kommunen presiserer at følgende fortsatt gjelder:

  • Vi må fortsatt unngå å møte på skolen eller barnehagen hvis en i husstanden er i nærkontaktkarantene eller innreisekarantene.
  • Dersom en i husstanden har symptomer på forkjølelse, halsvondt, tungpust, hoste eller feber, er det viktig å teste seg.

– Vi håper fortsatt at vi slipper å ty til redusert åpningstilbud, men hvis det ikke er et forsvarlig antall folk på jobb, så vil det være nødvendig. Reduserte tilbud i skoler og barnehager har alvorlige konsekvenser for barn, både med tanke på opplæring og psykisk helse. Derfor forsøker vi å gjennomføre tiltak slik at vi ikke reduserer tilbudene, skriver Stjørdal kommune.

Les forrige sak:
I desember 2019 hadde Sandfærhus Parkering 900 biler parkert på parkeringsplassene om dagen. I fjor samme måned var det bare 300 om dagen. - Jeg føler man lever i et vakuum og venter på at det skal snu igjen, sier daglig leder Svein Håve.
– Pandemien er det tøffeste som har hendt oss

Fjoråret var svært utfordrende for Sandfærhus Parkering

Close