15 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Nå kommer den store bulkemåneden

|| – I det omskiftelige trønderske været før jul er det viktig å kjøre etter forholdene. Vær spesielt oppmerksom på glatte partier i vegbanen, sier daglig leder Bjørn Ove Slind i Gjensidige Stjørdal Brannkasse.||

– Vi går inn i ei tid som er travel for mange med stort tidspress. Det er mange oppgaver som skal løses på kort tid. Samtidig møter vi den tida av året da vær og føreforhold er mest komplisert. Vi opplever korte dager. Mer av trafikken foregår mens det er mørkt. Og føreforholdene kan vi aldri være trygge på i det omskiftelige trønderske været. Videre er det vel heller ingen ønskesituasjon å bli involvert i et uhell selv om du har alt i orden når det gjelder forsikring. For ved et uhell kan det være snakk om bonustap, egenandel, leie av bil og generelt «plunder og heft» så lenge du ikke kan bruke din egen bil, sier Bjørn Ove Slind ved Gjensidige Stjørdal.

– Hvilke erfaringer har forsikringsbransjen med siste måned før jul?

– Dette er helt åpenbart den tida av året da vi opplever de fleste skadene. Erfaringsmessig har vi 450 – 500 skader og bulkinger til en verdi av seks-sju millioner kroner i den siste måneden før jul.

– Hva kan bilistene gjøre for å unngå alle disse uhellene?

– Punkt 1 er enkelt: Ta det med ro. Så må du sørge for å ha rutene fri for snø, frost og is slik at du har god sikt over trafikkbildet, og for å være godt skodd. Det betyr bruk av gode vinterdekk.

Coop Storlien artikkelnivå

– Er det noen områder som er spesielt utsatt for ulykker?

– Vi erfarer at det forekommer mange ryggeskader i parkeringshus og på parkeringsplasser. Derfor gjelder det alltid å vise stor varsomhet ved parkering. Her kan et godt tips være: Rygg inn til parkeringsplassen slik at du helt enkelt kjører ut etterpå. Her kan vi minnes det gamle ordtaket: Hastverk er lastverk!

– Er det noe spesielt vi som sjåfører må passe på?

– Det er ingen tvil om at mange ulykker er et resultat av en litt uheldig kjørestil. Det er ofte en jakt på raske løsninger. Men i trafikken handler det alltid om å bruke den tid som forholdene tillater, sier Bjørn Ove Slind som føyer til følgende:

– Nå er det mørkt, så bruk refleks!

Les forrige sak:
||
Åre-hotell blant verdens beste skihotell

Under World Ski Awards i Kitzbühel i Østerrike ble Copperhill Mountain […]

Close