10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Nå kommer hun til Stjørdal

Forestillingen «Liv» med Liv Ullmann kommer til Kimen neste vår

Forestillingen "LIV" som er om og med Liv Ullmann kommer til Stjørdal i mars neste år. (Foto: Morten Krogvold/Riksteatret) Forestillingen «LIV» som er om og med Liv Ullmann kommer til Stjørdal i mars neste år. (Foto: Morten Krogvold/Riksteatret)

Forestillingen «LIV» som blir en åpenhjertig samtale mellom Liv Ullmann og teatersjef Tom Remlov, skal vises i Stjørdal.

– Selvsagt skal Liv Ullmann til Trøndelag, sier teatrets sjef Tom Remlov.

Det vakte en viss oppstandelse i Trøndelag da turneruten med Ullmann-forestillingen «LIV» nylig ble presentert og ingen spillesteder i Trøndelag sto på spillelisten. Riksteatret var imidlertid raskt ute med en beroligende melding om at dette skyldtes at turneruten ble lagt før man visste hvilken forestilling som skulle fylle turneen. Og at man jobbet med en egen Trøndelagsturné i tillegg.

– Selvsagt skal Liv Ullmann til Trøndelag. Det har jo både hun selv og Riksteatret ønsket hele tiden, sier teatersjef Tom Remlov.

Og nå er det altså klart. Vinteren 2020 vises «LIV» på åtte spillesteder i fylket, i tillegg til en kort periode med et gjestespill på Trøndelag Teater. Forestillingen kommer til Stjørdal 21. mars neste år.

«LIV» blir et møte med den unge skuespillerinnen, med Hollywood-stjernen og med den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Det gjennomløpende tema vil være Ullmanns ønske om samspill med menneskene hun treffer, og det ansvaret som et stort talent medfører, enten det er for kolleger, for våre livsvilkår – eller for publikum.

– Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har drømt om å gjøre igjen helt siden jeg spilte i «Lang dags ferd mot natt» på turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

I Trøndelag spilles «LIV» i Namsos, Steinkjer, Verdal, Bjugn, Orkanger, Oppdal, Røros og ved Trøndelag Teater i tillegg til Kimen i Stjørdal.

«LIV» er produsert av Riksteatret i samarbeid med Nationaltheatret. Regi står Bentein Baardson for. Premieren er på Riksteatret i Nydalen 28. september i år.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Utforkjøring på E14

To biler involvert i ulykke på Teveldalen

Close