8 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Nå kommer Stjørdals-yndlingen tilbake

– De to konsertene jeg har hatt her ved Søndre Kulturhjørne er begge inne på topp-5-listen min av konsertopplevelser

Charlotte Audestad stortrives i sofaen i Søndre Kulturhjørne. I februar holder hun to konserter to kvelder på rad.

Hun tok Søndre Kulturhjørne med storm i fjor vår. Den gang booket arrangørene ny konsert omtrent da hun gikk ned fra scenen. I februar blir det to nye konserter med Charlotte Audestad.

– Stjørdalinger er veldig rause publikummere. De to konsertene jeg har hatt her ved Søndre Kulturhjørne er begge inne på topp-5-listen min av konsertopplevelser, sier Charlotte Audestad.
Hun sitter i lokalene som har fått henne til å bli en fullblods og ekte Stjørdals-venn, og stjørdalingene til å bli store Audestad-tilhengere.

Ekstrakonsert

Søndre Kulturhjørne er fasiten på hvordan et konsertlokale skal være, ifølge artisten fra Hitra. 27. februar skal hun opp på scenen. Konserten ble utsolgt rekordraskt. Da tok arrangør Aud Ravlo Sakshaug opp telefonen og slo på tråden til Audestad.
– Stjørdalingene elsker henne, så vi måtte bare få til en ekstrakonsert. Derfor legger vi nå ut 80-90 billetter til konsert fredag 28. februar, sier Sakshaug, som er en av drivkreftene ved Søndre Kulturhjørne.

Tester nye låter

Hun snakker, flirer og leker seg med ord. Det er tekstene som har gjort Charlotte Audestad til en folkekjær og betydningsfull trøndersk artist. Med tre utgitte album så langt har hun vært synlig og hørbar siden debuten våren 2013. Planen er at det fjerde albumet skal komme åtte år etterpå.
– Jeg skriver til den nye platen nå. Den skal spilles inn i Halden i løpet av neste år, sier Audestad.
– Det betyr at favorittpublikummet ditt i Stjørdal får høre noen nye låter i februar?
– Jeg må jo teste ut noen av dem, så da blir det stjørdalingene som bestemmer hvilke låter som skal med på den nye plata. Neida, men noen nye låter får de høre, sier Audestad og flirer.

Noen gladlåter på gang

Hun smiler og flirer. Mye. Temmelig stikk i strid med hvilken oppfatning man får av Hitra-damen når hun framfører flertallet av sine tekster.
– Jeg har alltid sagt at jeg skriver kun tekster når jeg har kjærlighetssorg, men det passer ikke akkurat nå. Derfor blir det nok noen låter med glade tekster også. Jeg tror at jeg har blitt litt flinkere til å se inn i andre sine liv og skjebner og beskrive disse, sier Audestad.

Topp med utsolgt

Billettene til ekstrakonserten 28. februar legges ut i løpet av veldig kort tid. Aud Ravlo Sakshaug ser ikke bort fra at det blir fullstappet i kulturhjørnet også den kvelden.
– Det er jo den beste følelsen å si at vi skal spille for en utsolgt sal. Da spiller det ingen rolle om det er 20 elle 200, sier Charlotte Audestad og poengterer at det viktigste er stemningen og atmosfæren. Den smitter begge veier, fra sal til scene og motsatt.
– En gang i 2014 kom det bare to publikummere til en konsert i Porsgrunn. Da inviterte vi dem opp på scenen og satte oss rundt de to og spilte og pratet. Heldigvis har karrieren gått litt framover siden den gang, ler hun.

Norgesturné

Charlotte Audestad har ordene i sin makt og kommuniserer tett med publikum under sine konserter. På den måten lager hun en helt spesiell, lun og varm atmosfære. Spesielt har den blitt bra ved Søndre Kulturhjørne.
– Et helt suverent sted å spille. Planen er at vi skal på Norgesturné etter at jeg slipper ny plate våren 2021. Målet må jo være å spille fire-fem konserter her, blunker hun lurt.
– Men først må vi se og få solgt ut ekstrakonserten den 28. februar 2020!

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bil veltet og ble liggende midt i veien

Trafikkulykke i Gevingåsen

Close