9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Nå kommer syden til oss

Drikk masse vann og bruk solkrem med høy faktor, er apoteker-rådet

Sol, sol, sol så langt øyet kan se på yr.no for tiden. Og temperaturene blir som i selveste syden. (Skjermdump fra yr.no) Sol, sol, sol så langt øyet kan se på yr.no for tiden. Og temperaturene blir som i selveste syden. (Skjermdump fra yr.no)
Åpent Hus Høy

25, 25, 29, 31, 30, 29, 27, 25. Dette er makstemperaturen i Stjørdal de kommende åtte dagene, dersom værmelderne i yr.no treffer på. I tillegg til disse åtte temperaturene er det knallsol i sju av åtte dager. Den åttende, som er nå på torsdag, er det noen lette skyer på gang.

Apoteker Tiago Carneiro ved Apotek1 i Stjørdal er klar på at det aller viktigste du kan gjøre er å få i deg nok væske de neste dagene.

– Drikk rikelig med vann, som er den beste tørstedrikken. Vannbehovet varierer fra person til person. Myndighetene anbefaler mellom to og tre liter om dagen, men ved  fysisk aktivitet eller høy aktivitet i varmt klima bør mengden økes, sier Carneiro, som selvsagt også råder alle til å huske solkremen.

– Velg høy solfaktor, helst faktor 50, til barn, hvis du er lys i huden eller har soleksem. Ellers anbefales solkrem med minimum faktor 15, og helst 30 eller høyere, sier apotekeren i Kjøpmannsgata. Han mener alle bør unngå å være i sola i lange perioder av gangen, og oppfordrer alle til å ta pause fra sola, spesielt mellom klokka 12 og 15.

– Bruk også klær, solbriller og skygge som beskyttelse, sier Tiago Carneiro. Ellers gjør det alltid godt med et bad eller dusj og i hyllene hos Carneiro finnes det produkter som gjenoppretter salt- og væskebalansen.

Les forrige sak:
Her blir de tre fra Litauen pågrepet av politiet ved E14 like vest for Hegra sentrum. (Foto: Politiet i Værnesregionen)
Tatt for innbrudd i Meråker – nå er de utvist fra landet

Sendt ut av Norge fire dager etter pågripelsen

Close