5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Nå legges fiber i Skjelstadmark og Bang

Nesten 5 mil med fiberkabel legges nå ned i Skjelstadmark. Det er stor dugnadsånd i prosjektet, og Ola Kleven er blant flere som graver rørgate til fiberkabelnettet fra NTE nett.

 

Flere steder i Skjelstadmark og i Bang graves det nå langs veier og gårdsbruk. Traseene for fibernett legges langs åkerkanter og veier før påkobling skjer til hver husstand. Ved Lilleklev-Hastad mot Raaen i Skjelstadmark treffer vi Ola Kleven som er i ferd med å grave ned rør.

 

-Jeg har gravd ned rør i en uke nå, og hittil er 2500 meter rør lagt ned på denne strekningen. Vi kaller gjerne dette for en stor dugnad, og nå får mange ny fibertilknytning etter at NTE har lagt fiberen i rørsystemene og koblet disse sammen, sier Kleven. Værforholdene var fine mandag kveld da vi ankom Raaen og Okkelberg. Forholdene for graving var også gode i følge Kleven, som denne gang arbeidet med minigraver oppover bakkene mot en privat bolig. Det er ikke klart hva kostnaden til hver enkelt husstand blir for påkobling, men en sum på 5 500 kroner er antydet. Det er firma Grongstad som etter hvert overtar sluttarbeidet sammen med NTE nett.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Veien ved Halsøen stenges førstkommende lørdag. Foto: Statens vegvesen
Stenger E14 ved Halsøen

  Entreprenøren Grunnarbeid har i sensommer laget to stålspuntkasser fundamentert godt […]

Close