6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

– Nå må folk vise respekt

Brannvesenet med tydelig påminnelse om forbud mot åpen ild

Varabrannsjef Ole Johan Kiplesund advarer sterkt mot skogbrannfaren. Varabrannsjef Ole Johan Kiplesund advarer sterkt mot skogbrannfaren.

Brannvesenet vurderer skogbrannfaren så høy at de presiserer sterkt at det ikke må gjøres opp ild i skog, innmark og utmark.

– Vi ber inderlig om at folk viser respekt for den tørre vegetasjonen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund i Stjørdal brann- og redningstjeneste. Han følger tett med på de svært så dramatiske skogbrannene som pågår for tiden i Rogaland, og håper sterkt at vi skal unngå tilsvarende situasjoner i Stjørdals-området.

– Vår presisering nå understreker det generelle forbudet som er gjeldende. Nå er det så tørt overalt at det ikke må fyres med åpen flamme. Forbudet gjelder foreløpig ikke i egne hager, men i skog, utmark og innmark, og også i strandsonen, sier Ole Johan Kiplesund.

Snekker’n Boligmesse

Skogbrannindeksen begynner å nærme seg rød sone for Stjørdal og Selbu, og Kiplesund begynner å få en flashback til fjorårets dramatisk tørre sommer.

– Ja, dessverre. Jeg håper virkelig vi slipper unna en tilsvarende sommer i år. Nå har vi hatt tilløp til branner de siste dagene, og nå ønsker vi å være føre var med å advare og opplyse innbyggerne, sier varabrannsjefen.

– Trapper dere opp beredskapen også?

– Vi har funnet fram alt tilgjengelig slukkeutstyr som vi har for skogbranner, sier Ole Johan Kiplesund.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Null promille i kontroll

37 bilførere blåste grønt

Close