15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Nå planlegger de å bygge gildehall

– Vi har verdens fineste arbeidsplass. Akkurat det skal også gjestene føle på når de er her

LYSERE UTSIKTER: Daglig leder Linn Hansen ser langt lysere på det nå enn for ett år siden. Kirkebyfjellet Konferansesenter har planer om å bygge både gildehall og utvide overnattings- og konferansekapasiteten. LYSERE UTSIKTER: Daglig leder Linn Hansen ser langt lysere på det nå enn for ett år siden. Kirkebyfjellet Konferansesenter har planer om å bygge både gildehall og utvide overnattings- og konferansekapasiteten.

Det bygges og bygges i Fagerlia. Hyttene popper opp i hele området. Nå har også Kirkebyfjellet Konferansesenter store utbyggingsplaner.

Det har vært en strålende påske for mange av oss og livet smiler til driverne av konferansesenteret i Kirkebyfjellet.

– Jeg ser mye lysere på det nå. Det var noen tunge dager i fjor, men jeg er veldig glad for at noen så potensialet og tok sjansen på å satse videre på oss.
Linn Hansen har satt seg ned i peisestua ved Kirkebyfjellet Konferansesenter. Den forholdsvis ferske daglige lederen bidrar sterkt til atmosfæren ved senteret. Her senkes skuldrene, batteriene lades og smilene sitter løst.
– Vi har verdens fineste arbeidsplass. Akkurat det skal også gjestene føle på når de er her, sier Hansen.

Satser på hyttefolket

Hun og mannen Sturla begynte ved Kirkebyfjellet Konferansesenter for drøyt seks år siden. I fjor var det dramatisk for dem da eierne ville selge senteret. Etter noen måneder endte det med at Svein Halvor Moe og tidligere eier, Jan Fjeldsæter tok selskapet videre.
– Det har fungert veldig bra. De er involvert og engasjert, og vi jobber godt sammen som et team. Vi vil mye av det samme og jobber i samme retning, sier Linn Hansen.
De har endret noe på konseptet, blant annet ved at de henvender seg betydelig mer til de som tilbringer aller mest tid i området. Samspillet med hyttebeboerne er viktig for konferansesenteret. Stadig flere tilbringer helger og ferier i Fagerlia, og de kan bli både gode kunder og ikke minst viktige ambassadører for senteret.
– Vi ønsker å være synlige og en del av deres opplevelser i Fagerlia. Så langt har vi hatt tacokvelder, åpen restaurant flere helger. Disse gangene forsøker vi å lage et tilbud som retter seg mot gjester i alle aldre. Det er mange barnefamilier i hyttene, så vi satser blant annet på å tilby gode og prisvennlige lunsjtilbud, forteller Hansen.

Gildehall-planer

Utviklingen den siste tiden, i kombinasjon med stadig nye behov og kundeønsker, gjør at det nå jobbes med utvidelsesplaner for Kirkebyfjellet Konferansesenter. Fortsatt er det tidlig i prosessen, men planene er store og delvis klare.
– Vi trenger mer plass. Det er behov for flere overnattingsplasser, og vi trenger større spisesal og større konferansesal. Samtidig ser vi på mulighetene for å samarbeide med alpinsenteret om en alpinkafé, sier Linn Hansen, som forteller at den aller mest konkrete planen er å bygge en gildehall som kan romme inntil 150 personer.
– Det er veldig tidlig i prosessen ennå, men vi har fått støtte fra Innovasjon Norge til forprosjektering, sier Linn Hansen.

Finner maten i nabolaget

Sjefen ved konferansesenteret jobber mye, men omtaler jobben som en «livsstil». Hun stresser ikke, for det skal ingen gjøre når de er hos dem. Papirarbeidet kan hun styre seg for, mens det å gi gjestene topp opplevelser er det beste med å ha «verdens fineste arbeidsplass». Linn Hansen er opptatt av at Kirkebyfjellet Konferansesenter og Meråker skal utnytte potensialet. Hun snakker om et stisystem som strekker seg fra Teveltunet til Fagerlia, hun snakker om sensommeren og høsten som hun selv synes er den flotteste årstiden i området, og ikke minst om alt det kortreiste de serverer gjestene.
– Det er et konkurransefortrinn for oss at vi benytter mye kortreist mat. Det gjør vi ikke bare fordi det er kortreist, men fordi det er veldig godt. Vi handler veldig mye lokalt, blant annet lam fra småbruket Marken, storfekjøtt fra Frode Størseth, honning fra Wenche Keiseraas, grønnsaker fra Meråker Fjellhage, og melken kjøper vi fra Kilnes Gård, sier Hansen.
Sjefen i Fagerlia er opptatt av de gode smaker, – de er prikken over i-en på besøket. Det er hele opplevelsen ved å være gjest hos Linn Hansen og hennes tre medarbeidere som gjør at konferansegjester kommer igjen og igjen.
– De kommer fra hele landet til oss. Det er veldig mange ledergrupper fra bedrifter som kommer hit. Du vet de blir både gladere og tenker klarere av å trekke inn den friske lufta her, sier Linn Hansen.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Les forrige sak:
Levanger-trener Magnus Powell måtte finne seg i at Sondre Stokke (helt til venstre) vant 4-0 i lokaloppgjøret. Nå tror den erfarne treneren at Stjørdals-Blink kan rykke opp.
Levanger-treneren tror Blink kan rykke opp

- De ser nå ut som skyhøye favoritter til å rykke opp

Close