11 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Nå satser de på catering

Restauranten måtte tenke nytt etter koronapandemien

Mintage viderefører sin cateringvirksomhet fra Kjøpmannsgata 40 i Stjørdal. Kent Olav Ferstad og Tony Kim sier omsetningen er økende. Mintage viderefører sin cateringvirksomhet fra Kjøpmannsgata 40 i Stjørdal. Kent Olav Ferstad og Tony Kim sier omsetningen er økende.

Mintage Stjørdal i Kjøpmannsgata satser på catering innen sushi-markedet. Over 90 prosent av omsetning og leveranser går ut fra kjøkken direkte til kunde.

De hadde sitt eget sushi-spisested i Kjøpmannsgata med god omsetning i tiden før koronasmitten slo til for fullt. Mintage har på tross av utfordringene vokst med egne utsalg i Namsos, Steinkjer og for tre uker siden skjedde en re-åpning i Levanger. Stjørdalsavdelingen hos Mintage, tilbyr nå kun catering direkte fra kjøkken ut til kunde. Daglig leder Kent Olav Ferstad sier ambisjonen er å vokse videre i et spennende marked med kvalitetsris, fisk, kylling, frityr og smakfulle sushi-retter.

Satser 100 prosent på catering

– Etter at smittesituasjonen oppsto med myndighetenes tiltak, har vi valgt å satse 100 prosent på catering i Stjørdal. Markedet ligger for nær Trondheim til at vi foreløpig åpner spisested med sitteplasser. Vi kjører nå et fordelsprogram på bestilling via nettet med 15 prosent reduksjon i prisene. Reduserte utgifter med færre ansatte i restaurant gjør dette mulig, og varene går ut til private, møtevirksomhet, selskaper og events hele uka sier Kent Olav Ferstad (32) og Tony Kim (31) hos Mintage Stjørdal.

Daglig leder Kent Olav Ferstad (32) hos Mintage Stjørdal, sier sushi-konseptet med catering har kommet for å bli i Stjørdal.
Daglig leder Kent Olav Ferstad (32) hos Mintage Stjørdal, sier sushi-konseptet med catering har kommet for å bli i Stjørdal.

Blant fiskesorter i sushi fra Mintage er laks, kveite og tunfisk.

– Ordet sushi har jo med kvalitet og konsistens på risen å gjøre. Ingrediensene sammen med risen inkluderer også kamskjell, reker, scampi og fisk. Vår nylig åpnede Levanger-avdeling er også en take away-avdeling. Steinkjer og Namsos har fortsatt en restaurantprofil ved sine avdelinger, sier Kent Olav Ferstad hos Mintage Stjørdal. Nå legges det planer for en kommende Mintage-avdeling også i Trondheim.

Fornøyd med utviklingen

– Vil det på nytt være aktuelt å åpne en restaurant i Stjørdal?

– Foreløpig har vi ikke noen ambisjoner om det. Situasjonen med smittevern i samfunnet må i alle fall normalisere seg før vi tar en slik beslutning. Våre cateringtilbud i Stjørdal utgjør over 90 prosent av omsetningen. Vi er fornøyde med utviklingen når det gjelder omsetning. Jeg ser ikke noen umiddelbare behov for å endre på dagens konsept, vi har fullt søkelys på catering-markedet nå, sier daglig leder Kent Olav Ferstad.

Les forrige sak:
Ann Kristin Aas og Morten Haave har hver sin snøscooter stasjonert i hytta. Det skryter av måten det blir lagt opp med scooterleder i Sverige. (foto: privat)
Savner hytta i Sverige: – Håper vi vinner frem i kampen mot staten

Ann Kristin Aas og Morten Haave savner hytta i Sverige

Close