12 °C Stjørdal, NO
21/09/2019

Selger melk fra gården igjen

Landets første melkeautomat i drift igjen

De har strevd ei stund, men endelig kan Karoline og Odd Magne Storflor tilby superfersk melk fra gården i Sona. De har strevd ei stund, men endelig kan Karoline og Odd Magne Storflor tilby superfersk melk fra gården i Sona.

De tekniske problemene er løst hos Kilnes Gård. Nå selger de fersk melk rett fra gården igjen.

Karoline og Odd Magne Storflor åpnet landets første gårdsmelkeutsalg for litt over to måneder siden. Etter en pangstart dukket det opp problemer med pasteuren, men nå er pasteur-problemene løst.

– Da er alt i orden og vi kan selge melk igjen, jubler Karoline Storflor. De første «nye» kundene har vært innom og kjøpt melk fra automaten, og dermed har melkeselgerne selv fått erfare at pasteuren og alt annet fungerer som det skal.

Det har vært noen irriterende uker for ekteparet Storflor. Først og fremst fordi at utbedringene, som måtte skje i Tyskland, har tatt veldig lang tid.
– Pasteuren er hovedgrunnen til at vi får selge melka vår. Det er en oppvarming av melka til 72 grader i 15 sekunder. Denne prosessen tar knekken på eventuelle skadelige bakterier, sier Karoline Storflor.

Nå er altså alt i skjønneste orden på Kilnes Gård i Sona, og de feirer med en aldri så liten «reåpning» onsdag ettermiddag. Da er det nemlig «kalvesprell» på gården – kalvene slippes ut på jordene, og da blir det skikkelig action.

Les forrige sak:
HELTENT: Petter Solberg gleder seg stort til å kjøre runde 5 i verdensmesterskapet på Lånkebanen, i sin nye Volkswagen Polo Supercar.
Mange norske kjørere er klar til VM-helga

Verdensstjernene gleder seg stort til å komme til Lånkebanen

Close