-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Nå skal det lages vinterfestival

Meråker vil slå på stortromma under verdenscuprenn

Rådmann Ole Henrik Fjørstad ønsker at kommunen bruker en halv million kroner på en vinterfestival i februar.

For første gang i historien skal det arrangeres verdenscuprenn i Meråker torsdag 20. februar neste år. I den forbindelse ønsker kommunen å slå på stortromma og lage en vinterfestival. Rådmannen foreslår at det brukes en halv million kroner på å lage en skikkelig folkeskifest i bygda.

– Rådmannen mener en vinterfestival vil være et bidrag for å styrke Meråker sin attraktivitet, omdømme og status som en vinterdestinasjon og til å vise fram Meråker og Trøndelag vinterstid. En vinterfestival skal derfor utvikles sammen med nye og eksisterende samarbeidspartnere og ikke minst lokalt næringsliv som vil bidra til et levende og attraktivt Meråker og som stedet du har lyst til å dra til vinterstid, skriver rådmann Ole Henrik Fjørstad i sitt forslag om å etablere en vinterfestivaluke.

Snekker’n Boligmesse

Ski Tour 2020 starter i Östersund og avsluttes i Trondheim og en av etappene er altså traseen som Storlirennet følger fra Storlien til Meråker. Akkurat denne dagen vil hele skiverdenens oppmerksomhet være rettet mot Meråker, og det ønsker Fjørstad å utnytte til bygdas beste.

– Å utnytte Tour 2020 som et stort internasjonalt arrangement med mange tilreisende og med omfattende mediadekning vil være en effektiv tilnærming til å mobilisere innbyggerne våre, næringslivet vårt, samarbeidspartnere våre i forhold til å få gjennomført en vinterfestival i forbindelse med Tour`en, mener Fjørstad.

Nå blir det opp til sektor kommunal utvikling å rigge et prosjekt og en organsisasjon til å skape en vinterfestival i Meråker i 2020.

– Rådmannen har som ambisjon at arrangementet skal inneholde tilbud om lokal mat og drikke, barne- og familieorienterte aktiviteter, gjerne på snø. Det er også et mål at destinasjonsselskap fra Trøndelag og Jämtland kan presentere sine regioner og at det blir kulturinnslag fra scene. Lokaliseringen av arrangementet blir mest sannsynlig rundt Meråker stasjon, sier Ole Henrik Fjørstad.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Savnet kvinne (95) funnet etter leteaksjon

Nedkjølt, men i god behold

Close