-2 °C Stjørdal, NO
06/12/2020

Nå skal forfatteren Anton på signeringsferd

Kjæledeggen har «skrevet» to bøker – nå kan du sikre deg signert utgave

Nå har Anton blitt forfatter. Da tar han med seg «mutter» Monica Sagen og «fatter» Fredrik Holmen på signeringstur. (Foto: Tormod Leet, Monster/NRK)
Radiobingo mobil

Den firbeinte superkjendisen Anton skal ut på turné. Nå debuterer han som forfatter; ikke bare med en bok, men to.

«Anton – en helt spesiell hund» forteller historen fra «lille» Anton var valp til dagens 85 kilo store velkjente og godlynte hund.

– Vi har hatt hunder hele livet, men livet med Anton er noe helt spesielt og annerledes enn våre tidligere erfaringer med hunder. I 2020 deltok vi i tv-programmet Fra bølle til bestevenn med Anton. Der skulle hundetrener Maren Teien Rørvik hjelpe oss og fem andre hundeeiere med å dempe problematferd hos hundene våre. Perfekt, tenkte jeg, for listen over mine utfordringer med Anton var lang, og de fleste av dem var ikke av det helt vanlige slaget: Anton er en kjempestor kosebamse av en newfoundlandshund på 85 kilo. Han nekter å kjøre noen annen bil enn Fredriks Mercedes, og stikker gjerne en tur til Rema for å få seg en pakke påleggsskinke. Han foretrekker å bestemme selv, enten det gjelder innetemperaturen i stua eller hvorvidt det passer med et bad i sjøen. Sist, men ikke minst: Anton kan legge seg ned hvor som helst, når som helst, og nekte plent å bli med videre. I timevis. Og så er han enormt skjønn, og veldig god. Han er verdens beste Anton, skriver matmor Monica Sagen i forordet til boka.

Hun er opptatt av å få fram at Anton har et bra liv, selv om det innimellom ser både tungt og trasig ut.

– Når vi nå legger fram hele historien og hele livet til Anton, så vet vi at uansett hva vi gjør, så vil det være noen kritikere, og mange som er kjempepositive. Sånn vil det alltid være, uansett. Det som gjør vondt, er når noen kritiserer hunden. Vi har fått kommentarer om at han har så mye plager, og at det er derfor han ikke har lyst til å gå, og at han er for feit – men jeg vet jo at det ikke er sant. Folk som kjenner oss, vet at Anton har verdens beste hundeliv, understreker Sagen.

Den andre boka som nå lanseres er «Anton vil ikke gå på tur» som er en barnebok spesielt beregnet alle mellom tre og seks år. Den er en fantasifull fortelling basert på folkekjære Anton som ikke er så glad i å gå på tur.

Nå skal hovedkjendisen ut på tur. Fredag treffes han sammen med matmor Monica Sagen og matfar Fredrik Holmen på Ark Bruns bokhandel i Trondheim. Neste lørdag, 26. september, kommer Anton en av sine nærmeste hjemmebaner, nemlig Torgkvartalet og signerer sine bøker med poten ved Ark Stjørdal.

Les forrige sak:
Hederspris til Vikvang

Fides-sjefen og Blink-treneren ble hedret under Kulturafestivalen

Close