8 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Nå skal kommunen ta i bruk elsykler

Skal brukes i hjemmetjenesten og til og fra møter

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Stjørdal kommune har fått 124.750 kroner i tilskudd fra Miljødirektoratet for å kjøpe inn ti elsykler.

– I forbindelse med etablering av en bilpool og en bilforvaltning i sentrum av Stjørdal, ønsker kommunen samtidig å ta i bruk elsykler for transport i kommunal tjeneste, skriver bilpool-ansvarlige Jan Egil Hagen i søknaden fra Stjørdal til MIljødirektoratet.

Planen er at kommunen kjøper inn fem sykler som stasjoneres ved rådhuset og fem sykler som hjemmetjenesten i sentrum disponerer.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Dette gjelder særlig til bruk ved møter med korte avstander, hvor de fleste ligger på 1-3 kilometers avstand fra rådhuset. I tillegg har vi en lokasjon i sentrum for hjemmesykepleien som har korte avstander til pleietrengende beboere, skriver Hagen i søknaden.

I tillegg til reduksjon av klimagassutslipp vil bruk av elsykkel gi en folkehelsegevinst for de ansatte i kommunen, framholder kommunen, som søkte om tilskudd til innkjøp av ti sykler til totalt 240.000 kroner og ti hjelmer til en samlet sum på 9.500.

Miljødirektoratet støtter inntil 50 prosent av kostnadene ved å kjøpe inn elsykler, og dermed får Stjørdal kommune 124.750 kroner til tiltaket.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Utelivsvold endte med fengselsstraff

Mann fikk nesebrudd etter slag i ansiktet

Close